Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Dobro naoružani

foto RAKETA ZRAK -ZRAK: Racija na neonaciste u Italiji! Pogledajte kakav arsenal je zaplijenila policija

foto: poliziadistato.it
foto: poliziadistato.it
Autor:
Objavljeno: 15. srpanj 2019. u 20:07 2019-07-15T20:07:59+02:00

Uhićena su trojica muškaraca od kojih je jedan djelatnik carinskih službi koji se ranije kandidirao za mjesto u parlamentu, na listi stranke krajnje desnice.

RIM - Talijanska policija objavila je danas da je pronašla veliko skladište oružja tijekom racije protiv neonacista, a među oružjem se našla i raketa zrak-zrak.

Pripadnici posebnih policijskih snaga proveli su pretrese na području sjeverne Italije, nakon istrage o suradnji nekoliko talijanskih državljanina s proruskim separatistima u istočnoj Ukrajini, stoji u policijskom izvješću.

Uhićena su trojica muškaraca od kojih je jedan djelatnik carinskih službi koji se ranije kandidirao za mjesto u parlamentu, na listi stranke krajnje desnice.

Tijekom pretresa, policija je otkrila Matra raketu zrak-zrak francuske proizvodnje za koju se čini da je nekada pripadala katarskim oružanim snagama.

Daljnje provjere su pokazale da je oružje bilo ispravno no da u njima nije bilo eksplozivnog punjenja.

Policija je rekla da su osumnjičeni pokušali prodati raketu putem mreže WhatsApp.

3

Od ostalog oružja, otkriveno je 26 pištolja, 20 bajuneta, 306 komada dijelova pištolja te više od 800 metaka različitih kalibara.

Oružje je uglavnom bili porijeklom iz Austrije, Njemačke i Sjedinjenih Država.

Policija je zaplijenila i kolekciju nacističkih memorabilija.

polizia di stato

"Policijska istraga je uslijedila zbog aktivnosti nekoliko talijanskih državljana koji se povezuju s ekstremizmom te koji su sudjelovali u oružanom sukobu u ukrajinskoj regiji Donbas", rekla je policija.

Više od deset tisuća ljudi je poginulo od 2014. boreći se u sukobu između proruskih separatista i ukrajinskih snaga u istočnoj Ukrajini.

2

6

4

1

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.