Izbori u kolijevci demokracije

Prosvjednici protiv Trumpa pale i razbijaju u Kaliforniji

Hina

foto: twitter

foto: twitter

Izvikujući "Nije moj predsjednik" i "J... Donalda Trumpa", stotine studenata su zajedno s drugim prosvjednicima izašli na ulice Los Angelesa, San Diega, Oaklanda, Portlanda i drugih gradova, prenose mediji.



Prosvjednici su palili Trumpove maske, razbijali izloge trgovina, palili smeće i automobilske gume u Oaklandu i diljem Zaljeva San Francisca. Nekoliko desetaka kilometara dalje, na kalifornijskom sveučilištu Berkeleyju studenti su prosvjedovali u kampusu.


Prosvjednici su se okupili i na sveučilištu Davisu, gdje su studenti u povorci prošetali ulicom izvikujući slogane protiv Trumpa poput “Ti nisi Amerika, mi smo Amerika”.


Na jednog prosvjednika u Oaklandu naletio je automobil pošto je htio zaustaviti promet autocestom, pišu tamošnji mediji.




Skupine prosvjednika izašle su u srijedu ujutro na ulice diljem zapada Sjedinjenih Država kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog Trumpove pobjede.


Izvikujući “Nije moj predsjednik” i “J… Donalda Trumpa”, stotine studenata su zajedno s drugim prosvjednicima izašli na ulice Los Angelesa, San Diega, Oaklanda, Portlanda i drugih gradova, prenose mediji.


“Ne razumijem kako je naša zemlja mogla glasati za tako užasnog čovjeka”, rekao je prosvjednik u Los Angelesu za Los Angeles Times.


U New Yorku je Lady Gaga, koja se dan prije izbora pridružila kampanji Hillary Clinton, prosvjedovala ispred Trumpova tornja.


Pop ikona je na Instagramu objavila svoju fotografiju na kojoj stoji na kamionu za odvoz smeća držeći papir s porukom “ljubav pobjeđuje mržnju”.