Nestle našao rješenje za Talijane

Prebrodite krizu – podijelite radno vrijeme sa svojom djecom!

Hina

Ponudili su radnicima koji će dragovoljno prihvatiti smanjenje broja svojih radnih sati s 40 na 30 tjedno mogućnost zapošljavanja jednog djeteta u pogonu u San Sistu.



PERUGIA Talijanski ogranak multinacionalne kompanije Nestle predložio je ovoga tjedna zaposlenicima njegovog pogona Perugina u San Sistu da radno vrijeme podijele sa svojom djecom i tako prebrode teško razdoblje za gospodarstvo, izvijestila je agencija ANSA.


 Tvrtka s obzirom na produljenje radnog vijeka, koje riskira mladima zatvoriti put prema zapošljavanju, ocijenila je potrebnim ponuditi radnicima koji će dragovoljno prihvatiti smanjenje broja svojih radnih sati s 40 na 30 tjedno mogućnost zapošljavanja jednog djeteta u pogonu u San Sistu.


 Nestle u priopćenju izražava i “snažno uvjerenje” da se pogon u San Sistu, u predgrađu Perugije, “može suočiti i pobijediti nove izazove i u krizi” te sindikatima predlaže “generacijski sporazum kako bi se pomoglo zapošljavanje mladih”. Nestle svoj prijedlog predstavlja kao “ozbiljan, odgovoran i hrabar odgovor u razdoblju teškoća za gospodarstvo, ne samo u Umbriji i Italiji nego i u mnogim europskim zemljama”.




 Prijedlog tvrtke sindikati, međutim, nisu toplo dočekali ocijenivši da se tako “radno mjesto dijeli na dvoje ne jamčeći pristojnu plaću nikome”.