Užas

Poznati brend povlači milijune opasnih dječjih ležaljki s tržišta: ‘Najmanje 32 bebe umrle su u njima’

Hina

Ilustracija iStock

Ilustracija iStock

»Smrti beba dogodile su se u ležaljkama Rock 'n Play, nakon što su se bebe okrenule na trbuh ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom, ili u drugim okolnostima«, navodi komisija u svojoj izjavi



Milijuni ležaljki za bebe proizvođača Fisher-Price povučeni su s tržišta nakon smrti više desetaka beba, objavila je američka komisija za sigurnost potrošača (CPSC), prenose agencije u subotu.


»Smrti beba dogodile su se u ležaljkama Rock ‘n Play, nakon što su se bebe okrenule na trbuh ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom, ili u drugim okolnostima«, navodi komisija u svojoj izjavi.


Povući će se oko 4,7 milijuna proizvoda, dodaje se.




Najmanje 32 bebe umrle su u tim ležaljkama od 2009., utvrdila je komisija u svojem izvješću.


Fisher-Price je rekao u petak da je dobrovoljno povukao »sve primjerke« proizvoda »u partnerstvu« s CPSC.


»Premda i dalje stojimo iza sigurnosti svih naših proizvoda, s obzirom na prijavljene incidente u kojima se proizvod koristio suprotno sigurnosnim upozorenjima i uputama, odlučili smo … da je dobrovoljno povlačenje najbolji način djelovanja«, priopćila je tvrtka u vlasništvu Mattela.


Američka pedijatrijska akademija pozvala je u utorak da se proizvodi povuku s tržišta. Njezin predsjednik Kyle Yasuda ležaljke je nazvao »smrtonosnima« i rekao da je nužno »odmah poduzeti akciju«.


Reuters


Reuters