Građanska inicijativa

Podrška iz susjedstva: ‘Beograđani, večeras u 8 plješćimo za Zagreb koji je pogođen i potresom’

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Podrška Zagrebu pogođenom potresom stiže i iz Beograda. Tamošnja građanska incijativa “Ne davimo Beograd” pozvala je sve Beograđane da večeras u 20 sati na svojim balkonima plješkom daju podršku Zagrebu, ali i svim onima koji se bore protiv koronavirusa na cijelom Balkanu.


– Aplauz u 8 večeras za Zagreb koji je pogođen i potresom, ali i sve koji se bore protiv COVID 19 na cijelom Balkanu! Za sve ljude koji širom Balkana uspijevaju naći snagu da se u sve kompliciranijim uvjetima bore protiv zaraze, za medicinare, javne službe, i sve one koji moraju raditi bez zaštite u trgovinama, ljekarnama…


Potres, u kojem je stradala jedna osoba, a oštećen je veliki broj zgrada i objekata, dodatno je otežao život građana Zagreba i zakomplicirao borbu protiv pandemije. Virus će proći, ali ono što želimo da zauvijek ostane u našem društvu, raste i razvija se jest solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane. A ona nema granice i ne poznaje etničke, vjerske ili političke pripadnosti, poručuju iz Inicijative.