ISKUSTVO S BOLESTI

PODRŠKA IZ KINE Pokrajina Liaoning pisala PGŽ-u: Virus se može pobijediti, ne bojte se

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"U pokrajini Liaoning, koja ima oko 43 milijuna stanovnika registrirano je 127 oboljeli". Do danas su svi otpušteni iz bolnice, osim jednog pacijenta koji je stigao iz Španjolske i još se nalazi na liječenju", stoji u pismu



RIJEKA – Primorsko-goranskoj županiji stiglo je pismo podrške prijateljske kineske pokrajine Liaoning uz poruku da se koronavirus može pobijediti te da mjere i ograničenja mogu tome pridonijeti.


Pismo je putem elektroničke pošte stiglo iz Ureda za međunarodnu suradnju pokrajine Liaoning, s kojom Primorsko-goranska županija održava dugogodišnje prijateljske veze.


Iz Liaoninga poručuju da su stroge mjere koje je poduzimala kineska vlada vezane uz koronavirus, kao i ograničenja koja su podnosili stanovnici urodili plodom.




“U pokrajini Liaoning, koja ima oko 43 milijuna stanovnika registrirano je 127 oboljeli”. Do danas su svi otpušteni iz bolnice, osim jednog pacijenta koji je stigao iz Španjolske i još se nalazi na liječenju”, stoji u pismu.


Također se ističe da se u Liaoningu polako vraćaju na posao te da je počeo postepeni oporavak gospodarstva.


U pismu ohrabruju da će epidemija proći, ali skreću pažnju, iz vlastitog iskustva, da se po završetku epidemije s mjerama opreza ne prestaje naglo te da građani Kine i dalje nose maske na licu.


 Zbog svega što epidemija sa sobom donosi, ona je izazov – ne samo za naš svakodnevni način života, nego i za način razmišljanja, ocijenili su pismu Liaoninga.