Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Reakcije

Mediji u Srbiji ističu kako je potvrđen udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu

Mediji u Srbiji ističu kako je potvrđen udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu
Mediji u Srbiji ističu kako je potvrđen udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2017. u 12:50 2017-11-29T12:50:50+01:00

Beogradski elektronički mediji i internetski portali dnevnih listova prenijeli su u srijedu kao udarnu vijest da je u Denn Haagu prekinuto izricanje presude u slučaju Prlić i ostali jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici nakon što mu je potvrđena presuda na 20 godina zatvora.

Beogradski mediji s velikom pozornošću, a pojedini i izravno, prate izricanje presude u slučaju Prlić i ostali, a već je nekoliko minuta ranije kao udarna vijest objavljena i ocjena Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) o postojanju hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH.

»Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu«, »Postojao je zločinački pothvat optuženih Hrvata«, »Potvrđeno postojanje zločinačkog pothvata u slučaju 'Prlić i ostali'«, neki su od naslova kojima beogradski elektronički mediji izvješćuju o ocjeni Žalbenog vijeća ICTY-a u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici.

»Tribunal u Den Haagu potvrdio je postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH«, »Tuđman na čelu udruženog zločinačkog pothvata – Prliću potvrđena kazna od 25 godina«, »Presuda za stvaranje 'Velike Hrvatske' – Potvrđen udruženi zločinački pothvat sa Tuđmanom na čelu« istaknuli su beogradski listovi Večernje novosti, Blic i Kurir.

Izricanje presude u ICTY-u mnogi beogradski internetski portali pratili su izravno na svojim blogovima, izvješćujući na nekoliko minuta o zbivanjima u sudnici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.