Ukrajinska internetske stranke

I Darth Vader želi biti predsjednik Ukrajine

Hina

Osoba odjevena u kostim Dartha Vadera: crni oklop, crnu masku, plašt, predala je u subotu svoju kandidaturu i propisanu svotu od 2,5 milijuna hrivnja, prenijela je agencija Interfax



ZAGREB/KIJEV - Sith Lord Darth Vader odlučio je ući u ukrajinsku predsjedničku kampanju, a njegov je program republiku Ukrajinu ponovno učiniti carstvom, vratiti joj izgubljene teritorije i prijašnju slavu, riječi su kojima je svoju kandidaturu najavio zli filmski lik, zapovjednik galaktičke vojske.


“Drug Vader kandidat je naše stranke za predsjednika Ukrajine”, objavio je na svojim mrežnim stranicama Dmitrij Golubov, čelnik Ukrajinske internetske stranke.


Osoba odjevena u kostim Dartha Vadera: crni oklop, crnu masku, plašt, predala je u subotu svoju kandidaturu i propisanu svotu od 2,5 milijuna hrivnja, prenijela je agencija Interfax.




Bude li njegova kandidatura prihvaćena, lik iz filmske sage Zvjezdani ratovi, mogao bi se natjecati s 14 drugih kandidata na izborima 25. svibnja u zemlji pogođenoj dubokom političkom krizom i ruskim pripojenjem njezina poluotoka Krima.


Golubov, kojega smatraju internetskim kriminalcem, svoju stranku je osnovao 2009., a 2010. je službeno registrirana. Vader je primio oko 3 posto glasova pismenim putem na parlamentarnim izborima 2012., piše RT, no ti glasovi nisu bili važeći.


Lokalni mediji prenijeli su da je Vader zatražio komad zemljišta u jugoistočnom gradu kako bi ondje parkirao svoj svemirski brod.


Darth Vader sudjelovao je u nekoliko političkih akcija u Ukrajini. Zadnje njegovo pojavljivanje bilo je zabilježeno u studenome 2013. kada ga je skupina carskih “Stormtroopersa” nosila u gradsku vijećnicu Odese kako bi se proglasio gradonačelnikom po nalogu cara Palpatinea.