Opovrgnuli glasine

EK POTVRDILA Juncker teturao na summitu zbog išijalgije, a ne zbog alkohola

Hina

U EK ustvrdili da je prilično neukusno to što neki mediji donose uvredljive napise i naslove, ismijavajući bolove - Jean Claude Juncker / Foto Reuters

U EK ustvrdili da je prilično neukusno to što neki mediji donose uvredljive napise i naslove, ismijavajući bolove - Jean Claude Juncker / Foto Reuters

Već godinama se nagađa kako čelnik Europske unije ima ozbiljnih problema s pićem, a zlobnici su mu nadjenuli nadimak 'Juncker the Drunker'



BRUXELLES Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u srijedu je na summitu NATO-a posrtao zbog posljedica išijasa, izjavio je u petak njegov glasnogovornik, opovrgavajući glasine o tomu da je čelnik EU-a bio u alkoholiziranom stanju.


Na video-snimci podijeljenoj na društvenim mrežama šezdesettrogodišnji Juncker tetura i gubi ravnotežu uoči gala večere koja se održala u sklopu NATO summita u Bruxellessu.


Lideru Europske unije pritom su, među ostalima, pomogli predsjednici Finske Sauli Niinisto i Ukrajine Petro Porošenko, a u jednom je trenutku morao priskočiti i nizozemski premijer Mark Rutte.




Juncker je »javno kazao da pati od išijalgije koja mu nerijetko ometa normalno kretanje. To mu je smetalo i u srijedu«, rekao je glasnogovornik EK Margaritis Schinas na konferenciji za novinare u Bruxellesu.


»Predsjednik želi javno zahvaliti nizozemskom i portugalskom premijeru Marku Rutteu i Antoniju Costi što su mu pomogli u trenutku kad ga je najviše boljelo. Sada uzima lijekova i osjeća se puno bolje«, objasnio je Schinas.


Na pitanje novinara je li Juncker bio pijan Schinas je odgovorio da je »prilično neukusno to što neki mediji donose uvredljive napise i naslove, ismijavajući bolove« predsjednika Europske komisije.


Već godinama se nagađa kako čelnik Europske unije ima ozbiljnih problema s pićem, a zlobnici su mu nadjenuli nadimak ‘Juncker the Drunker’.