Diplomatski spor

Dačić najavio prosvjednu notu Hrvatskoj zbog napada na Zvezdine vaterpoliste u Splitu: ‘To je posljedica antisrpske kampanje’

Hina

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom / Reuters

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom / Reuters

Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni, rekao je. No više od toga, naglasio je Dačić, brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu



BEOGRAD Ministarstvo vanjskih poslova Srbije pripremilo je i uručit će prosvjed Hrvatskoj zbog današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, izjavio je u subotu navečer za Radio-televiziju Srbije (RTS) šef diplomacije Ivica Dačić.


To je, nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje i ozračja koje se stvara u društvu, ocijenio je Dačić u večernjem dnevniku RTS-a.


Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni, rekao je.




No više od toga, naglasio je Dačić, brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu.


Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.


»Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa – na kraju krajeva – i anticivilizacijske postupke«, rekao je Dačić.


Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu popodne, poslije današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.


Vijest o napadu na splitskoj Rivi među udarnima je u srbijanskim elektroničkim medijima i na portalima.


Utakmica Crvena zvezda– Mornar je zbog napada u subotu otkazana i vaterpolisti Crvene zvede se tijekom večeri vraćaju u Beograd.