Osebujni svećenik

Čapljinski franjevac o teoriji evolucije: ‘Odaberi jesu li tvoji geni – geni kameni ili geni majmunski’

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook



Posljednjih dana na društvenim mrežama vrlo su popularne objave fra Bože Radoša iz župe u Čapljini. On redovito na svojoj Facebook stranice objavljuje snimke svojih propovijedi.


Na blagdan Sv. Ilije se, kako je objavio Net.hr, osvrnuo na teoriju evolucije i podrijetlo modernog čovjeka.


Fra Bože Radoš, naravno, ne priznaje znanstveno objašnjenje o postanku čovjeka, a smatra da u svijetu postoje dvije skupine ljudi – oni koji se ponose Bogom stvoriteljem i oni koji vjeruju u, kako je rekao, životinjska carstva.




– Odaberi iza čega ćeš stati. Jesu li tvoji geni geni kameni, iza kojih stoji Bog, ili iza tebe stoje geni majmunski – poručio je fra Bože.


Osvrnuo se i na nagađanja kako Vatikan namjerava razriješiti kardinala Josipa Bozanića.


– Zanimljivo je da je na tu glupu vijest uopće reagirao nadbiskup Puljić. Ali, ništa nije slučajno. Biskupu Draženu Kutleši profesori su bili Želimir Puljić i Ratko Perić. Sve ima svoj razlog. Kad smo bivšeg nuncija upozoravali da je Puljić najveći otrov i najveća opasnost po hrvatsku Crkvu, da je poput Trojnskog konj, on se prekrstio i rekao: Ma ne mogu vjerovati, on je moj pouzdanik i najpovjerljiviji čovjek. Eto ti kad ti je najpovjerljiviji čovjek pogledaj kako ti servira vijesti i kako ruši i uništava sve što vi u Vatikanu pokušavate ispraviti. Da ste vi vjerodostojni, davno bi ga smijenili zbog pranja novca kojega je učinio u crkvi. No, izgleda da niste vjerodostojni u svom djelovanju. Laž nikog nije oslobodila pa neće ni vas, napisao je fra Bože Radoš.