Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Napad na parkiralištu

Broj žrtava u masovnoj pucnjavi u Teksasu narastao na sedam

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. rujan 2019. u 20:11 2019-09-01T20:11:08+02:00

Načelnik policije u Odessi Michael Gerke rekao je na konferenciji za novinare u subotu navečer kako se vjeruje da je napadač bio sam. Kazao je i kako je napadač, 30-godišnji bijelac, poznat policiji od ranije, no nije želio spekulirati o mogućim motivima napada u kojemu je ozlijeđena 21 osoba

WASHINGTON Broj žrtava masovne pucnjave na zapadu Teksasa u subotu narastao je na sedam, izvijestio je u nedjelju Fox News, a policija je priopćila da će kasnije tijekom dana održati konferenciju za medije.

Policija je ranije izvijestila da je pet osoba, uključujući i napadača, ubijeno u masovnoj pucnjavi koja je započela nakon zaustavljanja napadača u prometu te završila kada su ga policajci okružili na parkiralištu kinodvorane u gradu Odessi u Teksasu.

Vlasti su prvotno vjerovale da se radi o dva napadača u dva vozila, no načelnik policije u Odessi Michael Gerke rekao je na konferenciji za novinare u subotu navečer kako se vjeruje da je bio sam.

Kazao je i kako je napadač, 30-godišnji bijelac, poznat policiji od ranije, no nije želio spekulirati o mogućim motivima napada u kojemu je ozlijeđena 21 osoba.

Sve je počelo kada je prometni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude.

Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu kinodvorane Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri tjedna, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Demokratski predsjednički kandidati porijeklom iz Teksasa Beto O'Rourke reagirao je u subotu na vijest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: »Moramo okončati ovu epidemiju.«

Oglasio se i teksaški guverner Greg Abbott.

»Užasnut sam ovim besmislenim i kukavičkim napadom. Nudimo nepokolebljivu podršku žrtvama, njihovim obiteljima i svim ljudima Midlanda i Odesse. Država Teksas i Ministarstvo javne sigurnosti usko surađuje s lokalnom policijom oko pružanja pomoći,« kazao je Abbott.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.