Krvavi Uskrs

Brat i sestra preživjeli jednu bombu, poginuli u eksploziji nekoliko minuta poslije

Portal Novilist.hr

Foto Reuters, Facebook

Foto Reuters, Facebook

Moji brat i sestra bili su iza mene, a otac još metar iza njih. Uhvatila ih je eksplozija druge bombe. Nažalost, nisu preživjeli... Shrvani smo, ispričao je David Linsey



COLOMBO Brat i sestra, 19-godišnji Daniel Linsey i 15-godišnja Amelie Linsey među poginulima su u seriji uskršnjih bombaških napada u Colombu u Šri Lanki. Bombaši samoubojice u napadima na crkve i hotele ubili su najmanje 310, a ranili više od 500 ljudi. 


Daniel i Amelie doručkovali su u restoranu hotela Shangri-La kad je eksplodirala prva bomba. Uspjeli su izbjeći taj napad, istrčali su ispred hotela i poginuli u drugoj eksploziji.


– Moji brat i sestra bili su iza mene, a otac još metar iza njih. Uhvatila ih je eksplozija druge bombe.




Sestra je držala obitelj na okupu, a brat je bio najpristojnija osoba na svijetu, ispričao je njihov stariji brat David za Daily Mail.


Cijela obitelj Linsey bila je pogođena ovom drugom ekplozijom, ali David i njegov otac uspjeli su preživjeti. 


– Otac je u potpunom šoku. Ništa ne govori, ali pokušava biti snažan radi majke Anite i mog 12-godišnjeg brata, rekao je David.


Njegov se otac nadao da bi Amelie mogla preživjeti, s obzirom da na sebi nije imala većih vidljivih ozljeda, nakon te, pokazalo se kasnije, fatalne druge eksplozije.


– U početku se mislilo da Amelie nije ozbiljno ozlijeđena, jer nismo vidjeli rane. No, čini se da je pretrpjela unutarnje ozljede. I dalje ne možemo vjerovati što se dogodilo. Teško je pronaći riječi za opisati ono što se dogodilo. 


Uvijek mislite da se to ne može dogoditi vama. Užasno nam nedostajo već sada, rekao je shrvani brat za Daily Mail.


Put u Šri Lanku trebalo je biti njihovo putovanje života. Bili su, kaže, jako uzbuđeni što će provesti malo vremena zajedno kao obitelj. Nažalost, i njihova je obitelj obilježena tragedijom krvavog Uskrsa u Šri Lanki.