Poraziti Brexit

BRITANCI ŽELE DRUGI REFERENDUM: Kampanji protiv Brexita pridružila se i velika nogometna zvijezda

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Ustvrdio je da je još zbunjeniji i zabrinutiji razvojem situacije otkad se vratio iz Rusije, gdje je pratio svjetsko nogometno prvenstvo. Podržao je kampanju protiv Brexita, odnosno njezine ljetne akcije, koje uključuju seriju protesta diljem zemlje.



Proslavljeni engleski nogometaš Gary Lineker ustvrdio je da je blokiranje Brexita za njega važnije od nogometa. Lineker se pridružio kampanji za drugi referendum, koju provode zagovornici ostanka u Europskoj uniji.


Lineker – nekoć nogometna, danas televizijska zvijezda – ustvrdio je da je još zbunjeniji i zabrinutiji razvojem situacije otkad se vratio iz Rusije, gdje je pratio svjetsko nogometno prvenstvo. Podržao je kampanju protiv Brexita, odnosno njezine ljetne akcije, koje uključuju seriju protesta diljem zemlje.


– Posljednjih nekoliko tjedana proveo sam fokusiran isključivo na izvrsno nogometno prvenstvo koje sam pratio, ali nemoguće je izbjeći i ostati po strani od onog što se događa kod kuće u vezi Brexita. Zbunjeniji sam i zabrinutiji oko toga nego ikad ranije. Bilo da ste na prvom referrendumu glasali protiv ili za, je li itko zaista glasao za nered u kojem smo se našli, pita se Lineker.




Lineker je, također, rekao da nije političar, ali ustvrdio je da zna kad stvari idu u pogrešnom pravcu.


– Trenutno posjećam da je Brexit zaista loša stvar, rekao je Lineker.