Ogorčeni

Županijski vijećnici HDZ-a pokreću smjenu predsjednika Županijske skupštine Erika Fabijanića

Damir Cupać

Lovorko Gržac, Dinko Beaković i Damir Dumančić  / Snimio Roni BRMALJ

Lovorko Gržac, Dinko Beaković i Damir Dumančić / Snimio Roni BRMALJ

Erik Fabijanić ne brani predstavničko tijelo, već interese izvršne vlasti i glasnogovornik je župana. Nekorektan je i ne zaslužuje obnašati tu dužnost. U nekoliko navrata je optužio vijećnike da su fašisti.  Takav čovjek ne može predsjedati Županijskom skupštinom, uvjeren je Dinko Beaković

 RIJEKA  Županijski vijećnik HDZ-a Lovorko Gržac pozvao je primorsko-goranskog dožupana Petra Mamulu da odgovori na tri pitanja zbog izjave da je Gomirje najzapadnije mjesto srpsko u Hrvatskoj.

– Je li Gomirje hrvatsko ili srpsko mjesto i zašto koristi jezičnu poštapalicu prije nego što kaže Republika Hrvatska. Očekujemo da se ispriča građanima i zbog toga što je očigledno govorio neistinu kada je na Županijskoj skupštini tvrdio da to nije rekao, a demantira ga video snimka. Ne želim davati nikakve vrijednosne sudove, ali govorio je neistinu kada je odgovorio da tako nešto nije nikada izjavio. Gomirje je hrvatsko mjesto, a prema Mamuli je to neistinito, izjavio je Gržac. Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Dinko Beaković dodao je da je dožupan imao priliku ispričati se te da je umjesto toga utonuo u još jednu laž pred vijećnicima.


Beaković je najavio pokretanje postupka smjene predsjednika Županijske skupštine Erika Fabijanića.



 Zamjenik župana Petar Mamula poslao je priopćenje u vezi s prozivkama HDZ-ovih županijskih vijećnika.– Na tu temu sve sam rekao i objasnio na zadnjoj sjednici Županijske skupštine i pri tom se jasno odredio da kao dužnosnik na regionalnoj razini, biran po Ustavnim zakonima RH-a nikada nisam negirao državu u kojoj živim i u kojoj sam rođen, poručio je dožupan Mamula.




– On ne brani predstavničko tijelo već interese izvršne vlasti i glasnogovornik je župana. Nekorektan je i ne zaslužuje obnašati tu dužnost. U nekoliko navrata je optužio vijećnike da su fašisti. Takav čovjek ne može predsjedati Županijskom skupštinom, uvjeren je Beaković.


Županijski vijećnik HDZ-a Damir Dumančić osvrnuo se na probleme s Marišćinom, poručivši županu Zlatku Komadini da je neozbiljno pričati o prijenosu vlasništva.


– Marišćinu treba ustrojiti na način koji je primjeren i za to treba preuzeti odgovornost, a ne bježati od nje. Tek nakon toga se može pričati o prijenosu vlasničkog udjela. Kao što su nam najavljivali, Marišćina bi trebala biti ključ zelene budućnosti županije. Očito je da uprava Ekoplusa nema stvari pod kontrolom jer uvjeti iz okolišne dozvole nisu ispunjeni. Posljedica su neugodni mirisi i ne vodi se računa o onečišćenju zraka, a što je dokumentirano. Podnesena je i kaznena prijava zbog toga što je drobilica data izvan Ekoplusa pod čudnim okolnostima, a sada se dnevno iznajmljuju drobilice. Uprava Ekoplusa izgubila je povjerenje, a na zadnjoj Županijskoj skupštini na zahtjev svih vijećnika direktor nije dobio riječ, izjavio je Dumančić.