Ledena priča uz more

Zima u ‘Morskoj pahuljici’: Otvorena još jedna sezona klizanja na Gatu Karoline Riječke

Jakov Kršovnik

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Radnim danima klizalište će raditi od 8 do 16 sati za učenike riječkih škola, a ostali zainteresirani svoje vještine klizanja mogu iskušati od 16 do 22 te subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata



RIJEKA  Sezona klizanja započela je danas na klizalištu »Morska pahuljica« na Gatu Karoline Riječke. Klizalište će biti otvoreno do 12. siječnja za sve koji žele isprobati jedinstvenu zabavu na ledu uz more.


Aktivnosti klizališta najavili su Tea Mičić iz Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić iz TZ-a grada Rijeke i Sanja Jakovac Šepić iz Ine, Rafinerije nafte Rijeka koja je pružila sponzorsku podršku.


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ





Andrej Radalj, trener klizanja i voditelj klizališta istaknuo je da klizalište otvara svoja vrata već 17. godinu za redom i da je to prvo klizalište ovakvog tipa na Jadranu, a i najveće klizalište uz more.


– Svake godine tristotinjak djece prođe školu klizanja, što je velika stvar. Imali smo i školu klizanja za starije, koje ove godine nema, no ako netko pita, uvijek će mu se izaći ususret, kazao je Radalj.



Klizanje je danas bilo besplatno za sve koji su došli, a među prvima su bile Leona i Selena, učenice osmoga razreda OŠ »Dr. Andrija Mohorovičić« Matulji. Oduševljene su klizanjem i dugogodišnje su posjetiteljice, Leona kliže već četiri, a Selena tri godine.


– Uvijek se dobro zabavimo i uživamo na ledu, ustvrdile su. Osim njih, na ledu su uživale i sestre Anja i Dea, učenice OŠ »Brajda«. Anja ide u treći razred i kliže već tri godine, a Dei je ovo već druga godina na klizaljkama, iako je tek krenula u školu.


– Jako volimo klizanje i stvarno nam je lijepo, podijelile su svoje dojmove s nama sestre Anja i Dea.


Prije svečanog otvorenja klizališta nastupila je plesna udruga Ri DANCE. Njihova najmlađa skupina otplesala je kratak program od pet plesnih točaka, a Zora, Nikol i Mia iz skupine simbolično su prerezale vrpcu i otvorile klizalište.


Radnim danima klizalište će raditi od 8 do 16 sati za učenike riječkih škola, a ostali zainteresirani svoje vještine klizanja mogu iskušati od 16 do 22 te subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata.


Cijena sata klizanja je 20 kuna, a najam klizaljki je dodatnih 10 kuna. Gradski Odjel za odgoj i školstvo ponovno je osigurao besplatni najam klizaljki i klizanje svim učenicima riječkih škola, a u suradnji s Domom mladih Rijeka, bit će organizirana i besplatna škola klizanja, također za učenike riječkih škola.


– Upisi će biti preko obrasca na internetskoj stranici Doma mladih, a djeca će biti raspoređena u grupe, ovisno o tome imaju li klizačkog predznanja ili ne. Svake godine grupe se brzo popune pa pozivam sve zainteresirane učenike da se što prije prijave – kazao je ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin.