KD ViK

Zbog radova u Krešimirovoj stanovnici pet riječkih mjesnih odbora bit će noću bez vode

Portal Novilist.hr

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Bez vode će od 28. do 30. kolovoza, od 20 do 6 sati, biti stanovnici na području mjesnih odbora Potok, Brajda-Dolac, Mlaka, Sveti Nikola i Turnić, te ponovo 3. rujna u prvom dijelu dana



RIJEKA Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija obavještava Riječane da će zbog radova u Krešimirovoj stanovnici koji žive na području mjesnih odbora Potok, Brajda-Dolac, Mlaka, Sveti Nikola i Turnić biti bez vode, i to od 28. do 30. kolovoza u razdoblju od 20 sati do 6 sati ujutro idućeg dana, te opet 3. rujna u prvom dijelu dana.


U KD ViK-u kažu da su se odlučili obustaviti isporuku vode u noćnim satima kada je najmanja potrošnja vode.


– Najavljeni privremeni prekidi u usluzi javne vodoopskrbe nužni su kako bi se pustio u funkciju izvedeni mimovod (bypass) – privremeni vodovodni cjevovod putem kojeg će se korisnicima, uključujući i KBC Rijeka, osiguravati nesmetana isporuka vode tijekom izvođenja radova u Krešimirovoj ulici.




Mimovod će privremeno preuzeti funkciju glavnog transportno-opskrbnog cjevovoda profila 300 mm koji će tijekom radova u Krešimirovoj biti zamijenjen novim, objašnjavaju u KD ViK-u.


Popis ulica i dana s vremenskim razdobljem u kojem će se privremeno prekinuti isporuka vode bit će dostupan na internetskim stranicama Rijeka Kontakt Centra OVDJE te KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. OVDJE.


Građani će potrebnu informaciju moći dobiti i telefonski na broju 211-906.


Za vrijeme prekida u vodoopskrbi, opskrba vodom bit će omogućena putem autocisterne koja će kružiti ulicama koje će privremeno biti bez vode.


U KD ViK-u mole sve korisnike za praćenje objava o prekidima u isporuci vode, kako bi se na vrijeme opskrbili dovoljnim količinama vode.


Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe tj. dolaska vode, savjetuju da se voda pusti da isteče dok se ne razbistri.