Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
22. siječnja 2020.
Snažne emocije

ZAJEDNIŠTVO Akcija prikupljanja namirnica za trećemajce: Riječani pokazali veliko srce

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2019. u 21:32 2019-03-07T21:32:00+01:00

Da bi se uopće ušlo na parkiralište na Kantridi pored autopraonice, na mahove se čekao red. Do sada je prikupljeno već oko četiri tone hrane, a danas ujutro organizatori akcije pozvat će radnike u »3. maj« da dođu po sve ono što im je potrebno, a sve će to u roku od dva sata biti podijeljeno

RIJEKA Humanitarna akcija za trećemajce što su je sedmi put organizirale Jasna Vrhovac i Marina Kilinčan oborila je sve rekorde. Već u prvih pola sata prikupljanja pomoći za radnike koji već mjesecima nisu primili plaću bilo je jasno da će dvije riječke humanitarke prikupiti količinu namirnica koja će dosegnuti sveukupno prikupljenu količinu u prvih šest akcija, jer da bi se uopće ušlo na parkiralište na Kantridi pored autopraonice gdje je bio dvosatni punkt prikupljanja pomoći, na mahove se čekao red. Riječani svih dobi ponovo su pokazali da imaju veliko srce i da su spremni na zajedništvo, a doniralo se baš sve, od higijenskih potrepština pa do cijelih baksi brašna, ulja i punih kutija raznolikih namirnica.

Ljudi su gladni

Pojašnjavajući kako je posljednja akcija prikupljanja za život neophodnih potrepština organizirana u subotu, Vrhovac je otkrila da ju je na ponovno organiziranje u tako kratkom roku ponukala činjenica da subotnja akcija nije pokrila potrebe svih trećemajaca, ali i tri poruke koje je primila od samih radnika.
– U te tri poruke pisalo je da su gladni, a jedan mi je napisao da je njegovo dijete zadnji slatkiš pojelo za Božić, kada smo također organizirali prikupljanje pomoći. Plakala sam kada sam to pročitala i odlučila ponovo pozvati građane da doniraju hranu. U subotu smo podijelili 200 paketa, a do sada smo sve zajedno prikupili oko 4 tone hrane, međutim ovo će premašiti sve što smo do sada prikupili. Imamo prostoriju u brodogradilištu u kojoj sortiramo namirnice i danas ujutro pozvat ćemo radnike da dođu po ono što im je potrebno i sve će to u roku od dva sata biti podijeljeno. Prioritet je hrana, no moguće da ćemo u budućnosti organizirati i prikupljanje odjeće – kaže Vrhovac.

Opširnije u tiskanom izdanju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.