Nekoliko tisuća posjetitelja

ZADNJE POLNE VA KASTVE Vesela i bučna uvertira u predstojeći doček

Ingrid Šestan Kučić

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Dobru kastavsku zabavu već šest godina organiziraju Grad Kastav i idejni začetnik te voditelj organizacije Andy Cech, a uz kuhane kobasice Udruga Belica pripremila je kuhano vino, a Lovačko društvo Lisjak fažol. Za podizanje atmospfere svojim su nastupom bili zaduženi  bandovi: Kožne Jakne, Top Of The Pops i Trio Vox te DJ Zoki, kao i voditeljica programa Ines Cech



KASTAV Veselo i bučno Kastavci i njihovi gosti šestu su godinu odbrojali posljednje podne uoči dolaska Nove godine, a već tradicionalna manifestacija “Zadnje polne va Kastve na 365 metara” privukla je nekoliko tisuća posjetitelja.


Trg Marka Laginje i Fortica pucali su po šavovima od posjetitelja i dobre atmosphere, a među onima koji su odabrali Kastav za odbrojavanje posljednjeg podneva u godini na izmaku veliki je broj onih koji grad na brege biraju svake godine za dnevnu zabavu na Staru godinu.


 Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





Svi od reda dijelili su mišljenje kako je manifestacija iz godine u godinu sve bolja, pljuštale su pohvale na račun organizatora i ugostitelja, a dijelilo se i mišljenje kako je odbrojavanje u podne tek uvertira u ono što će sve do dočeka Nove uslijediti.


Dobru kastavsku zabavu već šest godina organiziraju Grad Kastav i idejni začetnik te voditelj organizacije Andy Cech, a uz kuhane kobasice Udruga Belica pripremila je kuhano vino, a Lovačko društvo Lisjak fažol. Za podizanje atmospfere svojim su nastupom bili zaduženi  bandovi: Kožne Jakne, Top Of The Pops i Trio Vox te DJ Zoki, kao i voditeljica programa Ines Cech.


Kao i svake godine i ovogodišnje je odbrojavanje imalo humanitarni karakter što je dodatni motiv okupljanja na Kastvu, a prikupljala su se sredstva za Udrugu SRC koja pomaže socijalno ugroženim osobama i obiteljima na području Kastva, dok će se jedan dio donirati i riječkim beskućnicima.


Okupljenim slavljenicima točno u podne nazdravio je i gradonačelnik Matej Mostarac. Godinu na izmaku Mostarac je ocijenio kao vrlo dobar +.


– Ima prostoraza napredak. Ovo mi je bila prva godina koju sam u cijelosti u mandate odradio i vjerujem da će iduća godina u sredini mandata biti ona u kojoj ćemo prave projekte moći realizirati, kazao je kastavski gradonačelnik.


Proslavom u podne ujedno su okončana i adventska događanja pod nazivom “Advent s najljepšim pogledom” koju su obilježili brojni programi, širenje na čak četiri lokacije, atraktivne Visualia instalacije, ugostiteljska ponuda, vrlo posjećen Ured Djeda Mraza s kreativnom Ciciban radionicom i nagradnom igrom te drugi sadržaji.