Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Međunarodno druženje

foto Veliki bike susret Fluminense Ridersa u Harteri: Po prvi put se okupili u srcu svoga grada

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 22. lipanj 2019. u 13:30 2019-06-22T13:30:19+02:00

RIJEKA Fluminense Riders MC, popularni i dugovječni riječki moto klub ovog vikenda u Harteri organizira veliki međunarodni bike susret.

Osim zajamčenih atrakcija koje inače krase ovakva druženja, njegova posebnost je da se održava skoro u centru Rijeke što je zapravo raritet i na širim prostorima od Kvarnera ili Hrvatske.

Moto susreti druženja su koja gotovo svaki klub održava jednom ili dvaput godišnje s ciljem okupljanja zaljubljenika u ljubimce na dva kotača.

U petak je okupljene zabavljao DJ koji će rock hitove birati od 18 sati, dok danas nastupaju bend Obrazovni program i duo Gospođe, s početkom u 21 sat. Oba dana posjetitelji već od ranih popodnevnih sati imaju priliku razgledati motore pristiglih gostiju. Ulaz se ne naplaćuje.

3646686
Veliki bike susret Fluminense Ridersa u Harteri / Foto Roni Brmalj

Kako saznajemo od Damjana Stipanića, potpredsjednika kluba, kao i uvijek moto susret Fluminense Ridersa humanitarnog je karaktera.

- Ove godine prikupljamo sredstva za Udrugu "Svjetionik" iz Rijeke koja se bavi edukacijsko-rehabilitacijskim radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju, istaknuo je Stipanić.

Udruga Svjetionik provodi individualnu i grupnu edukacijsko rehabilitacijsku terapiju, rad uz pomoć asistivne/potpomognute tehnologije/komunikacije te nudi pomoć u učenju za učenike s teškoćama u razvoju.

Na ulazu su postavljene donacijske kutije gdje će posjetitelji moći dati svoj doprinos za pomoć radu Udruge "Svjetionik".

3646686

Istaknimo također da je Fluminense Riders MC Croatia riječki moto klub osnovan 2001. godine s ciljem druženja zaljubljenika u motore, promoviranje motorističke kulture i Rijeke širom Hrvatske i Europe. Svake godine organiziraju se dva moto susreta, zimski u clubhouseu na Grobniku i ljetni.

Ljetni susreti su do sada uglavnom organizirani u autokampu na Preluku s iznimkom od 5 uzastopnih godina kada su susreti organizirani u bivšoj vojarni u Klani.

3646688

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.