Nova ovlaštenja na sudu

VUČKOV RAZRIJEŠEN Na čelo riječkog Općinskog suda postavljena Vesna Katarinčić

Slavica Kleva

Vesna Katarinčić / Snimio Ivica TOMIĆ

Vesna Katarinčić / Snimio Ivica TOMIĆ

Prema toj odluci, Vučkov stupa na novu dužnost, bit će raspravni sudac na Županijskom sudu, potvrdio nam je  informaciju predsjednik riječkog Županijskog suda Veljko Miškulin



RIJEKA   Domagoj Vučkov je s početkom rujna imenovan sucem Kaznenog odjela Županijskog suda u Rijeci temeljem odluke Državnog sudbenog vijeća donesene na sjednici održanoj u srpnju.


Prema toj odluci, Vučkov stupa na novu dužnost, bit će raspravni sudac na Županijskom sudu, potvrdio nam je  informaciju predsjednik riječkog Županijskog suda Veljko Miškulin.


Istodobno s tom odlukom, Vučkov je razriješen dužnosti predsjednika Općinskog suda u Rijeci koju je obnašao nešto više od godinu dana.




S obzirom na tu činjenicu, zakonsko ovlaštenje ministra pravosuđa je da postavi osobu ovlaštenu da obavlja poslove sudske uprave na Općinskom sudu, a to je u ovom konkretnom slučaju dosadašnja sutkinja Stalne službe iz Opatije Vesna Katarinčić.


Podsjećamo da je rješenje o postavljanju vršiteljice dužnosti sutkinje Vesne Katarinčić krajem kolovoza potpisao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.


Sukladno odredbi Zakona o sudovima zatraženo je i mišljenje predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đure Sesse koji je dostavio mišljenje da poslove sudske uprave do imenovanja predsjednika ili predsjednice Općinskog suda obavlja upravo sutkinja Katarinčić koja je i ranije obavljala navedene poslove, a iskustvo u uspješnom obavljanju poslova sudske uprave stekla između ostalog u Općinskom sudu Buzet, ali i u Stalnoj službi Opatija.