Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Na tri lokacije

foto VELIK INTERES ZA POPULARNU HUMANITARNU FOTOAKCIJU Najbolje posjećen ''Smiješak!'' do sada

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 16. prosinac 2018. u 17:08 2018-12-16T17:08:26+01:00

RIJEKA U Rijeci je osmu godinu za redom održana humanitarna fotoakcija »Smiješak!« i to, ove godine, u čak tri kafića u centru grada – Cukarikafeu, BarBaru i Kašetici. Interes Riječana bio je velik, što se vidjelo i po redovima u kojima se čekalo na svoj trenutak za humanitarni smiješak.

RI1612X18
Humanitarna fotoakcija ''Smiješak!'' / Foto Damir Škomrlj

– Prezadovoljni smo odazivom i uspjehom akcije na svim lokacijama. Samo do 12 sati isprintano je 1.600 fotografija, i čini nam se da je odaziv na humanitarnu fotoakciju »Smiješak!« bio najveći do sada. Sav prikupljen prihod od akcije namijenjen je riječkoj Udruzi »Moje mjesto pod suncem« i to za novi prostor koji je toj udruzi potreban za njezino djelovanje, poručila je u ime organizatora Aleksandra Đorđić.

Fotografi su u akciji darovali svoje vrijeme i umijeće, oni koji su se došli fotografirati dobili su razvijene fotografije, i to odmah, a njihovi dobrovoljni prilozi idu spomenutoj udruzi. Zahvaljujući akciji »Smiješak!«, Riječani su proteklih godina pomogli Društvu za zaštitu životinja Rijeka & Lunjo i Maza Lovran, Socijalnoj samoposluzi, Dječjem domu »Ivana Brlić Mažuranić« Lovran, Udruzi za Down sindrom Rijeka 21, Udruzi Koga briga & Denis Jakus, Šaroliji te Kitten Safe Houseu Rijeka.
– Trenutačno »Smiješak!« broji 16 članova, 12 fotografa i četiri »print frajle«. Sastav ekipe mijenja se svake godine, a ove godine »Smiješak!« čine Dalibora Bijelić, Vladimir Mudrovčić, Viktor Pravdica, Karlo Čargonja, Ivan Vranjić, Aleksandra Đorđić, Ivana Kutni Mihić, Damir Plavotić, Davor Pavlović, Mateo Udovičić, Tomislav Rašetina, Tanja Kanazir, Martina Perković, Sanda Hunjak, Mateo Antić, Jana Rajnović, sumirali su organizatori.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.