Rijeka plus

Uvodi se naplata parkinga i na Bulevardu, a stižu najave i za još neke ulice u Rijeci

Ljiljana Hlača

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



RIJEKA – TD Rijeka plus, a na zahtjev MO Bulevard, predviđa uvesti naplatu parkiranja za lokaciju Trg braće Mažuranića kod Rektorata. Osim Trga, parkirališna zona pod naplatom trebala bi obuhvatiti i neke okolne ulice na području Bulevarda – konkretno jedan dio Gajeve ulice (južni dio) i Gundulićevu ulicu.


Čini se da je voda došla do grla kada se spomenuti mjesni odbor odlučio na ovaj potez, a nije jedini u tome – naime sve je više takvih zahtjeva.


Podsjetimo, prošle godine smo pisali da Bulevard ima velikih problema s nedostakom slobodnih parkirališnih mjesta te je idealno za cjelodnevno parkiranje onih koji tu ne žive, ali odlaze na posao u središte grada.




S ovim problemom u više navrata u redakciju su se javljali i građani pitajući se kako je to moguće da na Trgu braće Mažuranić nikad nema mjesta za parkiranje? Ukazali su i na parkiranje dostavnih, pa čak i teretnih vozila. Tada je kao jedino rješenje najavljena mogućnost uvođenja naplate.


– Uz navedeno, u razmatranju je mogućnost uvođenja naplate parkiranja u Ulici Franje Račkog (prijedlog MO Centar – Sušak), kao i prijedlog da se pronađe neko dodatno rješenje za područje MO Potok, koje bi stanarima spomenutog područja osiguralo veći broj mjesta za parkiranje nakon zatvaranja parkirališta »Rikard Benčić«, najavili su u ovom poduzeću.


Na upit je li istina da je u opciji i Ulica Luki (MO Mlaka), u Rijeka plusu su nam rekli da oni takav prijedlog nisu dobili.


Posljednji put parkirna zona naplate proširena je lani, i to na Strossmayerovu ulicu kod nekadašnje zgrade Konstruktora pa negdje do kućnog broja 21 te preko ceste kod kućnog broja 11.