Kreću radovi

Utrka s nevremenom: Sanacija prozora na bolnici Lopača počinje odmah

Tihana Tomičić



RIJEKA Predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat posjetio je jučer Psihijatrijsku bolnicu Lopača i obišao njezin požarom uništeni dio, nakon što je prošloga petka u velikom požaru veći dio ustanove bitno oštećen.


Ravnatelj bolnice Neven Ivanović Poropata je upoznao s detaljima ove tragedije, u kojoj je jedan pacijent izgubio život, a zbog najavljenog nevremena za ovaj vikend u dogovoru s gradonačelnikom i gradskom upravom, sanaciji prozora pristupilo se odmah kako šteta ne bi bila još i veća.


– U cijeloj bolnici još se osjeti neugodan miris paljevine, a kat na kojem je buknuo požar potpuno je uništen i stvarno izgleda stravično, izjavio je Poropat. 
Požar je krenuo iz sobe koja se nalazi upravo na onom dijelu zgrade na kojem su i vanjske požarne stepenice, što je uvelike otežalo spašavanje i evakuaciju pacijenata. Međutim, požrtvovnošću djelatnika i vatrogasaca izbjegnuta je još i veća tragedija, podsjeća Poropat.




Prema riječima ravnatelja, u tijeku je procjena troškova sanacije, a u obnovu će se osim Grada Rijeke morati uključiti i Primorsko-goranska županija i Republika Hrvatska, kaže se u priopćenju.