Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Euro po euro

Udruzi Down – Rijeka 21 donacija od 112.500,21 kn

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 28. listopad 2017. u 10:47 2017-10-28T10:47:24+02:00

Novac će biti upotrijebljen za novi prostor u koji se udruga uselila prije nepunih mjesec dana, a najvećim dijelom za zapošljavanje jednog koordinatora koji bi trebao unaprijediti rad s članovima

RIJEKA Turistička agencija Katarina Line organizirala je humanitarnu akciju u sklopu koje je prikupila 30 tisuća eura, odnosno 225 tisuća kuna, koje je u podjednakom omjeru, 50:50 posto, donirala udrugama za Down sindrom u Dubrovniku i Rijeci. Nakon Dubrovnika, svečanost primopredaje vrijedne donacije održana je jučer i u Rijeci, u sjedištu Udruge Down – Rijeka 21.

– Naša dva djelatnika imaju djecu s Down sindromom, pa smo ove godine odlučili našu donaciju usmjeriti upravo osobama sa sindromom Down. Naša agencija ove godine slavi 25 godina rada i tim smo povodom pokrenuli ovu humanitarnu akciju, u sklopu koje smo za svakog našeg putnika na brodovima odvojili po jedan euro, pa smo skupili spomenuti iznos koji smo u jednakom omjeru, pola-pola, odnosno po 112.500,21 kuna odlučili donirati spomenutim udrugama u Dubrovniku i Rijeci. Ovu 21 lipu smo simbolično dodali upravo zbog naziva udruge – kazala je Anamaria Hauptfeld iz Turističke agencije Katarina Line.

Na donaciji je zahvalila predsjednica Udruge za Down sindrom – Rijeka 21 Mila Čuljak, koja je kazala kako će ova vrijedna donacija biti upotrijebljena za novi prostor u koji se Udruga uselila prije nepunih mjesec dana, a najvećim dijelom za nove aktivnosti koje će pomoći poboljšanju razvoja i kvalitete života osoba s Down sindromom, u tom smjeru i zapošljavanje jednog koordinatora koji će unaprijediti rad Udruge.

– Uz financijske poteškoće i nedostajuće potpore koje nam je pružalo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, trenutne aktivnosti su usmjerene prema druženju s članovima kroz likovne radionice, igraonice, odlaske u kazalište i zabave, dok obiteljima pružamo informiranje o pravima, podršku i grupnu terapiju uz stručno vodstvo psihijatra. Cilj nam je u idućem razdoblju organizirati i stručnjake poput logopeda koji bi pratili i radili s najmlađim članovima – kazala je Čuljak.

Udruga za Down sindrom Rijeka 21 nastala je kao izraz želje da postane organizacija za zastupanje interesa osoba sa sindromom Down. Cilj udruge je poticanje, pomaganje i razvoj procesa uključivanja svih osoba sa sindromom Down u sve segmente života zajednice, a danas okuplja 146 članova, osoba s Down sindromom, njihovih članova obitelji i ostalih građana, a među njima je 46-ero djece.

Svečanost primopredaje vrijedne donacije održana jučer i u Rijeci

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.