Odlazak humanitarke

Udruga osoba s mišićnom distrofijom komemoracijom se oprostila od Mile Udiljak

P. N.

Ruža za Milu Udiljak

Ruža za Milu Udiljak

Bila je i jedan od inicijatora i nositelja programskih aktivnosti za izgradnju plaže za osobe s invaliditetom Kostanj, te nositeljica ukupne aktivnosti oko izgradnje plaže u Kraljevici, Oštro



RIJEKA  Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije  komemoracijom se oprostila od svoje preminule  umirovljene tajnice i počasne članice udruge Mile Udiljak, priopćeno je iz Udruge.  


»Mila Udiljak je 1976. godine bila među inicijatorima osnivanja Društva distrofičara Zajednice općina Rijeka, a danas Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije. 


Bila je i jedan od inicijatora i nositelja programskih aktivnosti za izgradnju plaže za osobe s invaliditetom Kostanj, te nositeljica ukupne aktivnosti oko izgradnje plaže u Kraljevici, Oštro.




Udiljak je također, pokrenula  akciju i pribavila potrebnu dokumentaciju za izgradnju ustanove za smještaj nezbrinutih osoba s invaliditetom u Rijeci, što je realizirano izgradnjom jednog krila Doma umirovljenika Kantrida.


Angažirala se i  oko pronalaženja i uređenja današnjeg prostora za Udrugu te oko nabave prilagođenog kombi vozila za osobe s invaliditetom koji je i danas na raspolaganju distrofičarima, a po potrebi i svima ostalima«, kaže se u priopćenju.


Komemoracija je održana u znak zahvale za cijeli njen doprinos i zalaganje za bolji život osoba s invaliditetom. Komemoraciji su prisustvovali pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, Marijana Kraljić iz društva tjelesnih invalida, članovi obitelji i članovi Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije.


Nazočni su se ovom prilikom prisjetili  zajedničkih trenutaka i životnih situacija koje su ostavile dubok trag u svima kao vječno sjećanje na Milu Udiljak.