Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4
Sutra: 15° 15° 4
15. listopada 2019.
WER – otvoreni kup Hrvatske

Učenicima Prve riječke hrvatske gimnazije 3. mjesto na natjecanju iz edukacijske robotike

Na natjecanju je sudjelovalo gotovo 300 učenika te mentora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije
Na natjecanju je sudjelovalo gotovo 300 učenika te mentora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2017. u 19:02 2017-10-09T19:02:27+02:00

U kategoriji srednjoškolskog uzrasta natjecalo se 12 škola, a u timu Prve riječke sudjelovali su učenici: Antonio Erdeljac, Ivan Barišić i Ani Perušić, dok su u pričuvi bili Dario Baranašić i Luka Županović te mentori Vedran Vedriš i Tamara Široka

RIJEKA  Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije osvojili su treće mjesto na natjecanju WER – otvoreni kup Hrvatske: međunarodno natjecanje iz edukacijske robotike koje je dio World Education Robotics (WER).

Domaćin natjecanja bila je zagrebačka OŠ »Kajzerica«. Na natjecanju je sudjelovalo gotovo 300 učenika te mentora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije, a natjecatelji su trebali riješiti zahtjevne zadatke poput premještanja predmeta, okretanja kotačića, prenošenja tereta i slično.

U kategoriji srednjoškolskog uzrasta natjecalo se 12 škola, a u timu Prve riječke sudjelovali su učenici: Antonio Erdeljac, Ivan Barišić i Ani Perušić, dok su u pričuvi bili Dario Baranašić i Luka Županović te mentori Vedran Vedriš i Tamara Široka.

U projekt su uključene najbolje škole i druge ustanove iz Croatian Makers lige, a svima koji su se prijavili za sudjelovanje poklonjeni su robotski setovi.

Prva riječka hrvatska gimnazija jedna je od šest hrvatskih srednjoškolskih ustanova koja je prošle školske godine odabrana za projekt Croatian Makers-STEM revolucija. Taj je projekt školi priskrbio opremu koja je omogućila pokretanje izbornog modula robotike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.