Sveučilište u Rijeci

U Rijeku stiglo sto stranih studenata

Ingrid Šestan Kučić

Info dan za strane studente održan je na Građevinskom faksu / arhiva NL

Info dan za strane studente održan je na Građevinskom faksu / arhiva NL

Filozofski fakultet ugostit će petnaestero studenata iz Finske, Italije, Latvije, Poljske i Španjolske, a Pomorski fakultet njih petero iz Estonije, Finske i Španjolske. Na Pravnom fakultetu studirat će trinaestero studenata 



 U zimskom semestru ove akademske godine na Sveučilištu u Rijeci studirat će sto Erasmus studenata, a za pristigle strane studente na Građevinskom fakultetu održan je info-dan. Najveći broj stranih studenata stigao je na Ekonomski fakultet gdje će zimski semestar provesti 31 student iz Španjolske, Slovačke, Finske, Portugala, Grčke, Italije, Latvije, Njemačke, Poljske i Rumunjske, dok će na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u zimskom semestru studirati dvadeset i troje studenata iz Slovačke, Bugarske, Finske, Italije, Latvije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Španjolske i Velike Britanije.


Filozofski fakultet ugostit će petnaestero studenata iz Finske, Italije, Latvije, Poljske i Španjolske, a Pomorski fakultet njih petero iz Estonije, Finske i Španjolske. Na Pravnom fakultetu studirat će trinaestero studenata iz Poljske, Italije, Slovačke i Francuske, a Tehnički fakultet ugostit će dvoje studenata iz Italije i Slovenije. Pet studenata iz Francuske i Češke ostvarit će studijski boravak na Građevinskom fakultetu, dvoje studenata iz Španjolske ugostit će Odjel za biotehnologiju, dvoje iz Austrije i Bugarske Odjel za informatiku, dok će jednog studenta iz Češke ugostiti Učiteljski fakultet.


U sklopu info-dana članovi Erasmus Student Networka Rijeka studente su upoznali s aktivnostima ESN-a Rijeka, a voditeljica Riječke kroatističke škole Željka Macan studentima je predstavila mogućnost upisa na tečajeve hrvatskog jezika. Za strane studente organizirano je i turističko razgledavanje Rijeke i Opatije.