Raste broj

U PGŽ 24 oboljela, čekaju se rezultati za još 20 ljudi. Od danas i velike promjene u radu riječkih ljekarni

P. N.

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Rečeno je i kako je kontrolom prolaska automobila kroz naplatne kućice na Kikovici, među 1.016 osoba pronađeno 36 onih koji su imali rješenje o samoizolaciji



U Rijeci je dosad potvrđeno 24 oboljelih od koronavirusa, a još se čeka obrada rezultata za dvadeset osoba. Među njima je i jedan pozitivan liječnik s Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju KBC-a Rijeka. U toj ustanovi provedene su sve protuepidemijske mjere i svi drugi djelatnici su negativni na Covid-19, pokazalo je testiranje.


Zavod nastavlja raditi, ali u smanjenom obujmu rada.


– Bolnički sustav će raditi u novom režimu, takozvanim timovima. Dio kapaciteta će biti na radnim mjestima, dio u kućama. Izmjenjivat će se u 15-dnevnom režimu. Novi režim rada uspostavlja i Ljekarna Jadran i to već od danas. Smanjit će broj jedinica i bit će koncentrirane uglavnom u centru grada. Radit će se u turnusima od po 7 timova, dok će drugi dio ljekarnika biti kući, rekla je dr. Đulija Malatestinić, dodajući da će ljekarne od danas raditi od 8 do 17 sati, izuzev Ljekarne centar koja će raditi do 20 sati. Kasnije noćno dežurstvo ostaje prema ranije utvrđenom rasporedu.




– Mijenja se privatni život svih nas. Nadam se da će ovo vrijeme trajati sve kraće, ustvrdio je župan Zlatko Komadina, upozoravajući kako od ponoći na snagu stupa zabrana kretanja iz mjesta prebivališta, što znači da poslodavci i svi ostali moraju izdati potvrde za one kojima je to nužno.


U Studentskom centru Ivan Goran Kovačić koji je ispražnjen i preuređen u karantenu za oboljele osigurane su 54 postelje za bolesnike. Pripremaju se još dva objekta za one s blažim simptomima.


Rečeno je i kako je kontrolom prolaska automobila kroz naplatne kućice na Kikovici, među 1.016 osoba pronađeno 36 onih koji su imali rješenje o samoizolaciji.


– Te osobe su obvezne i dalje provoditi to rješenje. Sve smo ih popisali i bit će pod nadzorom na novim lokacijama, rečeno je.