Projekti

Trud entuzijasta urodio plodom: Obnavljaju se svlačionice za NK Halubjan, ali i atletska staza

Biljana Savić

Foto arhiva

Foto arhiva

Višegodišnji trud entuzijasta iz NK »Halubjan«, uz veliku financijsku pomoć Općine Viškovo, pridonio je činjenici da danas NK »Halubjan« raspolaže kvalitetnim nogometnim igralištima

VIŠKOVO Zajednica sportskih udruga općine Viškovo, NK »Halubjan« i Općina Viškovo zajednički su pripremili dva projekta za poboljšanje sportske infrastrukture i radu u sportu koje planiraju realizirati sufinanciranjem kroz prijavu na javne pozive. Riječ je o projektima »Obnova svlačionica i rekonstrukcija zgrade sportsko-rekreacijske namjene – NK »Halubjan« u Viškovu« koji zajednički pripremaju NK Halubjan i Općina Viškovo i »Atletika za sve« koji zajednički pripremaju Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo i Općina Viškovo.

Višegodišnji trud entuzijasta iz NK »Halubjan«, uz veliku financijsku pomoć Općine Viškovo, pridonio je činjenici da danas NK »Halubjan« raspolaže kvalitetnim nogometnim igralištima, održavanim prirodnim travnjakom na glavnom terenu te novopostavljenim umjetnim travnjakom, sve u skladu sa standardima FIFA-e.


– Uređenjem glavnog i pomoćnog igrališta stvorili smo uvjete za odličan trenažni proces, no trenutačno za veliki broj djece, suce i seniore nemamo adekvatne uvijete za presvlačenje, pa je potrebno obnoviti svlačionice te dograditi nove, kaže nam Sanjin Vranković, voditelj Odsjeka za urbanizam, komunalni sustav i ekologoju Općine Viškovo.


U cilju rješavanja ovoga problema, Općina Viškovo izradila je projektnu dokumentaciju te ishodila građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije objekta NK »Halubjan«, što uključuje obnovu postojećih i dogradnju novih svlačionica što će zajedno činiti jednu funkcionalnu cjelinu. Projektom je planirano postojeći objekt dograditi sa zapadne strane i to tako da se dogradi prizemlje i podrum ukupne površine od oko 500 četvornih metara.




U podrumskom dijelu nalazit će se pomoćni prostori – prostorija za voditelja građevine, doping kontrola, praonica i spremište sportske opreme i višenamjensko spremište. U prizemlju će se, pored uređene postojeće dvije svlačionice, dogradnjom izvesti tri nove svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorom i tuševima te komunikacijama. U sklopu obnove planira se izvesti sve nove instalacije što uključuje instalacije odvoda i dovoda vode, sustav grijanja i hlađenja, elektroinstalacije i sustav ventilacije, čime se planira objekt učiniti energetski učinkovitim, a boravke u prostorima ugodne.


Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 3,4 milijuna kuna i prijavljen je na sufinanciranje na javni poziv Hrvatskog nogometnog saveza koji je objaviio poziv za iskaz interesa za poboljšanje sportske infrastrukture za razdoblje 2018. – 2022. godine te sredstvima Općine Viškovo.


I u sljedećoj godini se planira investirati u igrališta, tako se u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Općine Viškovo kroz projekt Općine Viškovo »Atletika za sve«, u zoni uz pomoćno igralište planira realizirati atletska staza duljine cca 100 metara s vanjskim pomoćnim igralištima i prostorom za trening, a početak ovog projekta planira se realizirati tijekom 2019. godine, kada će biti izvedeni zemljani i pripremni radovi za izvedbu atletske staze i igrališta. Ove radove financirat će Općina Viškovo, a postava tartana i opreme za atletiku planira se sufinancirati korištenjem sredstava putem javnih poziva ili EU fondova.