Uživanje u blagodatima Platka

Trim staza bit će otvorena od 1. kolovoza, u planu novi teren za boćanje i ostala sportska infrastruktura

Filip Kušter

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



RIJEKA – Ljetna sezona na Platku predstavljena je  u sjedištu Primorsko-goranske županije, a najavili su je zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič i stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar.


Novi sadržaji i buduća događanja bili su glavna tema onoga što će se tijekom ljeta odvijati u, sada se već može tako reći, nacionalnom centru sporta i rekreacije, jer je Platak upravo to i postao.


Klobučar je naveo kako se promet na Platku, u usporedbi s proteklim godinama, dvostruko povećao, a tome je najviše doprinijela organizacija sportsko-turističkih događaja.




– 22. srpnja održat će se velika manifestacija različitih sportova na kojoj se očekuje preko tisuću posjetitelja. Također, tijekom ljeta pa sve do rujna očekuju se tri ostale sportske manifestacije – rekao je Klobučar te nadodao kako na Platku ima sve više stranaca, ponajviše Slovenaca, kojima blizina granice omogućava brzi dolazak na ovu destinaciju.


Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič najavio je da će Platak dobiti novi teren za boćanje te da se trenutno izrađuje projekt koji će proširiti taj dodatni potencijal koji centar nudi.


Platak uz sport nudi i niz raznih atrakcija i poslovnih organizacija koje se tiču teambuildinga i učeničkih dolazaka, ali posebnu ovosezonsku novost najavio je Boras Mandić.


– Od 1. kolovoza bit će otvorena trim staza dužine 2,5 kilometara, sa šest stanica na kojoj se nalaze sprave za vježbanje. Specifičnost same staze je što se ona nalazi na 1100 metara nadmorske visine – rekao je zamjenik župana Boras Mandić. 


Planovi za sljedeću godinu tiču se nadogradnje terena za košarku, nogomet, rukomet i ostale sportove kako bi mnogi klubovi mogli doći odraditi mini-pripreme za svoje sezone. Platak na kraju krajeva tako ne ostaje samo skijaški centar, već cjelogodišnja sportska oaza. Problemi koji se tijekom zimske sezone uočavaju ponajviše u aspektu parkiranja probat će biti riješeni novim režimom koji će smanjiti gužve. Otvorena trim staza tako čini prvi korak k poboljšavanju ostale infrastrukture, a planovi za nadolazeće godine već su u izgradnji.