Slobodno vrijeme

Tehnički centar mladih u Rijeci najavio ljetne radionice za osnovce i srednjoškolce

Andrej Petrak

Radionica u ZTK / arhiva NL

Radionica u ZTK / arhiva NL

Ljetni raspust učenici mogu provesti na raznim radionicama modelarstva, elektronike, 3D modeliranja i printanja. U ponudi su besplatne pokazne radionice novih tehnologija: 3D modeliranja, printanja i skeniranja te radionice izrade modelom CNC tehnologijom



 Tehnički centar mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka poziva sve učenike da slobodno vijeme ljetnog raspusta provedu na raznim radionicama modelarstva, elektronike, 3D modeliranja i printanja. U ponudi su besplatne pokazne radionice novih tehnologija: 3D modeliranja, printanja i skeniranja te radionice izrade modelom CNC tehnologijom. Na ovim radionicama svi zainteresirani polaznici usvojit će osnove 3D i CNC tehnologije koja je sve više prisutna u svim područjima stvaralaštva, napominju u ZTK-u Rijeka. Pokazna radionica Prvi koraci u 3D modeliranju, koja će obuhvatiti korištenje softvera Autodesk Fusion 360 i Cura bit će održana 29. lipnja i 4. srpnja, a pokazna radionica 3D skeniranja i obrade modela prije printanja 30. lipnja i 3. srpnja. Radionica izrade modela CNC tehnologijom bit će održana od 26. do 30. lipnja.


Ljetna škola elektronike, u organizaciji IN klub inovatora i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, tradicionalno okuplja mlade koji žele naučiti nešto novo u području elektronike te savladati osnovne tehnike rada s alatima kao što je lemilica s regulatorom temperature ili pak univerzalni mjerni instrument. Ovogodišnja ljetna škola bit će održana od 26. lipnja do 7. srpnja.


Na kreativnim modelarskim radionicama izrađivat će se parobrod Rika čiji će se pogon, lopatice, modelirati i printati na 3D printeru u raznim bojama. Ova će radionica biti održana od 19. lipnja do 7. srpnja. Završni dio ljetne radionice Rika 5. i 6. srpnja provest će se u Ljetnom kampu tehničke kulture na Pećinama, smještenom u sklopu objekta lučice u kojoj djeluje Pomorsko športsko društvo Pećine. Nakon zajedničkog kupanja i porinuća parobroda polaznici će poći na vožnju brodicama, a ujedno će imati priliku upoznati se s aktivnostima društva. Na modelarskim radionicama, od 19. do 30. lipnja izrađivat će se kreativna igra XO, od 26. do 30. lipnja stalak za pisaći pribor Riba i brodić, a od 19. do 26. lipnja nosač mobitela za punjenje Tobolko.




Svi polaznici po završetku radionica dobit će zaslužene diplome i biti uključeni u daljnje programe Tehničkog centra mladih. Za radionice 3D modeliranja, printanja i skeniranja, radionice izrade modela CNC tehnologijom i modelarske radionice prijaviti se može na telefon 051/323-153, svakim radnim danom od 8 do 16 sati, mailom na [email protected] ili online prijavnicom na webu ZTK Rijeka www.ztk-rijeka.hr. Prijave za Ljetnu školu elektronike obavljaju se pozivom na brojeve 051/312-321 i 095/8518-009 ili mailom na [email protected].