Nagrada sarajevskom studentu

Tarik Dogan pobjednik natjecanja učača Kurana

P. N.

Organizatori su posebno nagradili deset najboljih učača Kurana, od ukupno 101 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i BiH, a među njima je i jedan Riječanin – 19-godišnji Ammar Đikić koji je osvojio osmo mjesto



RIJEKA Pobjednik Prvog natjecanja učača Kurana, što je se od 2. do 5. siječnja održavalo u riječkom Islamskom centru je sarajevski student Tarik Dogan iz BiH. Drugo mjesto osvojila je Behija Spahić također iz BiH, a treći najbolji je Azemi Besim iz Makedonije. Organizatori su posebno nagradili deset najboljih učača Kurana, od ukupno 101 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i BiH, a među njima je i jedan Riječanin – 19-godišnji Ammar Đikić koji je osvojio osmo mjesto.


Ovo natjecanje koje namjerava postati tradicionalno organizirali su Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, Ministarstvo vakufa Države Katar – Fondacija Džasim Bin Mmuhammed Al Thani te Medžlis Islamske zajednice Rijeka, a financijski ga je omogućila Fondacija Džasim Bin Mmuhammed Al Thani. Kao i na svečanom otvorenju skupa, tako i u njegovoj završnici, uz riječke i hrvatske domaćine te brojno izaslanstvo iz Katara, bili su i uglednici iz islamskih zajednica zemalja iz kojih su okupljeni natjecatelji.


Uz zagrebačkog muftiju dr. Aziza Hasanovića nagrade i priznanja natjecateljima uručio je Nasser Al Sulejti, izaslanik ministra vakufa Katara, obojica u svom prigodnom slovu, među ostalim, izrazivši zahvalnost mladim učačima Kurana i rekavši da su svi oni pobjednici, te naglašavajući važnost ovog natjecanja za muslimane Rijeke i Hrvatske.




Najbolji učač Kurana na ovom natjecanju za nagradu je, uz neke druge darove, dobio tri tisuće eura, a svaki je učesnik, uz plaćene troškove putovanja i boravka u hotelu, dobio po 200 eura. Novčano je nagrađeno svih deset najboljih natjecatelja s tim da je deseti primio nagradu od 1.120 eura. Uz spomenute, među desetero najboljih su: četvrti Ahmet Alili, i redom do desetog mjesta – Fatima Bektaš, Amina Krđžalić, Emir Mujčin, Ammar Đikić, Mejrem Silajdžić i Mejrem Bajrami.