'Upoznaj svoju zemlju'

TZ Grada Bakra organizirala stručni razgled Bakra

Sanja Gašpert

Pod stučnim vodstvom vodiča Bore Štrbca grupa je obišla sljedeće znamenitosti: Magistrat, Jaz, Perilo, Tursku kuću, crkvu sv. Andrije ap. s katakombama, Frankopanski kaštel, Rimsku kuću i crkvu sv. Križa



BAKAR Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u sklopu projekta »Upoznaj svoju zemlju«, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske organizirala je besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju, njih ukupno četrdeset.


Ovoj inicijativi pridružila se i Turistička zajednica Grada Bakra, koja je tom prigodom organizirala stručni razgled Bakra. Grupa od 84 osobe okupila se ispred zgrade Magistrata, od kuda je kretao sam razgled.


Pod stučnim vodstvom vodiča Bore Štrbca grupa je obišla sljedeće znamenitosti: Magistrat, Jaz, Perilo, Tursku kuću, crkvu sv. Andrije ap. s katakombama, Frankopanski kaštel, Rimsku kuću i crkvu sv. Križa.




Turistička zajednica Grada Bakra pripremila je u Kaštelu i malu okrijepu, uz bakarske baškote za sve sudionike.


– Ovom prilikm zahvalili bi se Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske na odličnoj inicijativi i podršci te svima koji su se pridružili obilasku Bakra, posebice našem vodiču, članovima Udruge Bakarska gospoda i kapetani te bakarskom gradonačelniku Tomislavu Klariću, koji je također sudjelovao u obilasku, kazala je direktorica bakarske Turističke zajednice Sonja Jelušić Marić.