Upozorenje Meteoalarma

TOPLINSKI VAL Sutra nas čekaju temperature iznad 33 stupnjeva, Riječani već potražili spas u moru

P. N.

Foto Damir Škormlj

Foto Damir Škormlj

Sutradan će na Sjevernom Jadranu biti sunčano i vruće. Puhat će umjerena bura i sjeverni vjetar, a poslijepodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 22 do 25, a najviša dnevna između 32 i 34 °C



RIJEKA Prave ljetne vrućine već drugi dan zaredom zahvatile su Rijeku i regiju, a prema najavama, temperature će još rasti. Očekuje nas prženje na iznad 33 stupnja celzijevih!


Brojni Riječani iskoristili su ponedjeljak kako bi se osvježili na jednoj od riječkih plaža, a kako je to izgledalo pogledajte u priloženoj fotogaleriji. Čak su i kućni ljubimci potražili spas od vrućina u moru!



Meteoalarm je za utorak izdao upozorenje za Rijeku, riječku regiju, Kvarner i otoke, kao i za ostatak hrvatske obale. Narančasto upozorenje, označava, naime, opasnost toplinskog vala, s maksimalnom temperaturom većom od 33 stupnja celzijevih.




Iz meteolarma upozoravaju građane da budu spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura, posebno kod osjetljive populacije, a ponajprije kod starijih i male djece.



Građani se pozivaju da slušaju i postupaju po savjetima nadležnih službi. U međuvremenu, tko može, nema boljeg nego osvježiti se u moru, barem rano ujutro i predvečer, kad sunce malo oslabi. Ako možete, izbjegavajte dulji boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.


Vrijeme u utorak


Sutradan će na Sjevernom Jadranu biti sunčano i vruće. Puhat će umjerena bura i sjeverni vjetar, a poslijepodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 22 do 25, a najviša dnevna između 32 i 34 °C, govori prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda.


U Istri tijekom poslijepodneva i večeri mjestimice postoji mogućnost za lokalno naoblačenje i kratkotrajnu kišu ili pljusak. More će biti većinom malo valovito. Najviša temperatura zraka bit će između 32 i 36 °C.


Gorski kotar i Liku očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku te uglavnom suho. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren sjeveroistočnjak. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 19, a najviša dnevna između 29 i 31 °C.


Nastavak toplinskog vala


Sljedećih dana očekuje nas nastavak toplinskog vala. Na Jadranu u nastavku tjedna bit će većinom suho, sunčano i vruće, a i noći će newrijetko biti vrlo tople.


Mala vjerojatnost za poneki pljusak postoji u srijedu, uglavnom, u Istri. Vjetar uglavnom slab, u noći i ujutro burin, danju maestral.