Gosti iz Svemira

Svjetska premijera filma Star Wheels 2 u petak: Pogledajte novi uradak mladih Riječana

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot KanalRi

Foto Screenshot KanalRi

Dođite zbog njih, ali i zbog sebe. Predanost ove divne djece u ograničavajućim okolnostima zaista izaziva divljenje i zaslužuje podršku, poručuje Denis Pilepić-Pille



RIJEKA Premijera filma Star Wheels 2 bit će održana u petak u 19 sati, u Dvorani kulture Joga u svakodnevnom životu na Pećinama, u blizini centra za tehnički pregled.


Riječ je o nastavku riječkog projekta u kojem učenici s teškoćama Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci kroz radionicu stvaraju film u kojem i režiraju pa i glume.


Denis Pilepić-Pille iz Udruge Spirit, koji s učenicima i Ekonomskom školom surađuje na filmu od početka poziva sve Riječane da u što većem broju dođu i pogledaju Star Wheels 2.


Predanost izaziva divljenje




– Dođite zbog njih, ali i zbog sebe. Predanost ove divne djece u ograničavajućim okolnostima zaista izaziva divljenje i zaslužuje podršku. Uvjeren sam da će kod gledatelja izazavati porast životne motivacije.


Filmić je zaista sjajan. Ne može se, jasno, mjeriti s holivudskom produkcijom, ali ni tratinčicu ne mjerimo s ružama ili sekvojom. Svejedno nas oduševljava, rekao je Denis Pilepić.


Ovaj kratak, ali sadržajan film, u trajanju od 15 minuta, već je pokupio ovacije, na svojevrsnoj pretpremijeri koja je bila upriličena za sudionike te njihove roditelje i profesore koji su surađivali na filmu.


Svi redom složili su se da je izuzetan trud ekipe i mladih glumaca rezultirao jako zanimljivim uratkom, puno kvalitetnijim od uvjeta u kojima je nastao. Ne zaboravimo, ovo je plod radionice, a ne pravog filmskog seta.



Mnoge zaista zanima kako izgleda nastavak Star Wheelsa. Njegovo prvo izdanje, podsjetimo, vidjela je brojna filmska publika u nekoliko gradova, kroz sustav festivala Uhvati film, ali i publika u Kotoru, na nedavnom Festivalu.


Pravi Hollywood usred Rijeke


O čemu je zapravo riječ u filmu?


Vanzemaljci žive na našoj planeti, ali s obzirom na to da im birokracija ometa normalan život prisiljeni su potražiti pogodniju planetu. Pri tome se sukobljavaju sa silama zla, koje naravno pobjeđuju, zahvaljujući čvrstom prijateljstvu članove ekipe.


Ima tu i akcije, specijalnih efekata, ljubavnih priča i sve što treba jedan dobar film. Ima čak i vlastitu glazbu. Da ekipa Star wheelsa misli ozbiljno pokazuje i sva sila popratnih stvarčica koje možete nabaviti, a imaju logo tog filma, majice, kapice, čak i šalice, kalendari i drugo, čekaju vas da ih preuzmete za uspomenu.


Pravi Hollywood usred Rijeke, zajedno sa gostima iz svemira! Primjer kako i jednostavne stvari mogu biti zanimljive i dobre ako imaju ono potrebno – dušu.


Mladi glumci već zazivaju nastavak filma, a vjerujemo da nitko neće pogriješiti ako se ovog petka uputi na Pećine i odgleda njihov novi uradak.


Želite li više saznati o tome posjetite stranicu Udruge Spirit, gdje možete i sudjelovati u projektu na razne načine.


Prvi Star Wheels možete pogledati ispod: