Mijo Šubara

Svjedok rušenja skele iz Autotrolejeve “sedmice”: ‘U šoku sam, izbjegli smo smrt zahvaljujući crvenom svjetlu’

Vladimir Mrvoš

Srećom, duže smo se zadržali na autobusnoj stanici kod Kraša (početak Korza) tako da smo stali na crveno svjetlo. U tom trenutku počela je tutnjava i rušenje skele



Među okupljenim znatiželjnicima na mjestu gdje traju »građevinske vratolomije«u Adamićevoj bio je i Mijo Šubara, jedan od putnika u autobusu gradskog Autotroleja koji je zastao na semaforu na crvenom svjetlu i koji je za dlaku izbjegao pad skele na njegovu »sedmicu«.


– Krenuo sam na Pehlin » sedmicom« točno u 13.05 s Mrtvog kanala – kazuje nam Šubara, još pod dojmom događaja u četvrtak.


– Bili smo u »harmonici«, bilo je dosta putnika, ali ih nije puno stajalo. Srećom, duže smo se zadržali na autobusnoj stanici kod Kraša (početak Korza) tako da smo stali na crveno svjetlo. U tom trenutku počela je tutnjava i rušenje skele.




Svi u autobusu bili smo u šoku. Ja imam skoro osamdeset godina i profesionalni sam vozač, ali ovo u svojoj karijeri nisam doživio. Izbjegao sam sigurnu smrt zahvaljujući crvenom svjetlu. Sreća je i što iz ulice u kojoj je bilo zeleno nije bilo automobila, oni bi sigurno nastradali – zaključuje Šubara.