Priznanje

“Sva lica Platka” kroz – dva lica Platka

Biljana Savić

Dvojac Roberta Dragičević i Barbara Tunjko voditeljice su Društva sportske rekreacije Kvarner kojem je Goranski sportski centar dodijelio zahvalu za organizirane brojne manifestacije na Platku 



ČAVLE Organizator manifestacija »Sva lica Platka«, Društvo sportske rekreacije Kvarner, dobilo je priznanje, odnosno zahvalu Goranskog sportskog centra. Udrugu vode Roberta Dragičević i Barbara Tunjko, čija je želja za kreiranjem novih sadržaja rezultirala sportsko-rekreativno zabavnim projektom »Sva lica Platka«.


Čavjanska udruga do sada je organizirala četiri krilatice »Sva lica Platka«. Zbog kvalitete i profesionalnosti organizacije neupućeni bi mogli pomisliti da sve te aktivnosti provodi tvrtka za evente s nekoliko zaposlenih ljudi koji se cijelu godinu bave projektima na Platku. Međutim, riječ je o samo »Dva lica Platka« – Babari i Roberti. Uz njih, kako one kažu, tu su brojni volonteri iz udruge te prijatelji bez kojih ne bi realizirali ni jednu manifestaciju.


Odmor i opuštanje


Sve je započelo u kolovozu 2017. godine, te je od tada kraj kolovoza na Platku rezerviran za natjecanja u odbojci na pijesku, malom nogometu, cageballu, košarci 3v3, disc-golfu, tubingu i organiziranoj vožnji biciklom. Za one željne odmora i opuštanja, ispred Malog doma Sušak tu je Lounge zona u kojoj se može sudjelovati na jogi, kaduljanju, gong kupki, radionicama za djecu (sportske igre bez granica, kreativna izrada medalja od drva, izrada mossarija, mala škola speleologije), sportovima popust zip-linea, slack linea i spikeballa, a za aktivnije tu je bila plesna i mobility zona. Prošle je godine prvi put održana i prezentacijska košarkaška utakmica za osobe s invaliditetom, ali i Chill market na kojem je 15 domaćih izlagača predstavilo autohtone i unikatne proizvode. Goranski sportski centar pobrinuo se da žičara radi i ljeti, a Barbara i Roberta osmislile su kako panoramsku vožnja žičarom učiniti još zanimljivijom. Na vrh Radeševa posjetitelji su uz ambijentalnu muziku uživo mogli uživati u najljepšem pogledu na Kvarner s 1.363 metara nadmorske visine, dok su najmlađi sudjelovali na kreativnoj radionici. Povratak s vrha bio je moguć isključivo pješice kako bi potakli građane na kretanje. Ljeto je bilo uistinu prepuno događaja, ali ni zima, niti proljeće nisu zaostali sa sportskim aktivnostima.





Zimsko lice Platka prikazalo je kako najbolje iskoristiti sve što se na Platku nudi u snježnim uvjetima te privući posjetitelje novim aktivnostima. Biciklistička tura vožena je snježnim šumskim cestama, a bila je tu i sportska i kreativna igraonica na snijegu za najmlađe, sanjkaški kup, mala školu skibikea, noćno skijanje uz muziku uživo.


Nove manifestacije


Prvo lice GSC-a, Alen Udovič, uz zahavalu dao je i podršku svim budućim aktivnostima i projektima Kvarnera na Platku.


– Prva nas čeka, i to već u u nedjelju 9. lipnja, kad je na rasporedu Vertiklano lice Platka. Bit će to prošireno izdanje koje se sastoji od trail utrka na 5, 10 i 20 kilometara, MTB utrke na 23 kilometra te kombinacije od 5 km plus 23 kilometra. Ove godine na rasporedu su i dječje utrke prilagođene uzrastima od 5 do 12 godina koje će bodriti vesele maskote. Svi se još stignu pripremiti i prijaviti, a ukoliko se nekome to ipak čini prezahtjevno za ovu godinu, uvijek može pomoći i volontirati te doći na izlet i bodriti sudionike ili staze propješačiti, kažu Barbara i Roberta.


Foto: V. Karuza