Međunarodni susret mladih

Staro studentsko naselje “Ivan Goran Kovačić” preko ljeta prima nove goste

Ingrid Šestan Kučić

Tijekom ljetnih mjeseci mladi iz inozemstva bit će smješteni na Podmurvicama / Snimio Sergej DRECHSLER

Tijekom ljetnih mjeseci mladi iz inozemstva bit će smješteni na Podmurvicama / Snimio Sergej DRECHSLER

Studenti koji borave u objektu 1 i koji planiraju tamo ostati tijekom srpnja preselit će se u druge objekte u istom Studentskom naselju ili u  naselje »Trsat«, kaže ravnatelj Dinko Jurjević



RIJEKA  Kroz Studentsko naselje »Ivan Goran Kovačić« tijekom srpnja i kolovoza proći će preko tisuću gostiju, a jednu od najvećih grupa čine polaznici »The Rijeka Annual International Youth Summit for Creativity and Peace«.


Riječ je o događaju koji je od velikog značaja za grad Rijeku, a koji će u razdoblju od 9. do 16. srpnja u Studentsko naselje dovesti više od 250 gostiju.


Radi se o međunarodnom susretu mladih koji je ove godine posvećen kreativnosti i miru, a u sedmodnevnom kampu mladi iz različitih dijelova svijeta, kao što su Izrael, Jordan, USA, Češka, učit će od međunarodnih stručnjaka, izmjenjivati iskustva, družiti se i putovati. 




Cilj susreta je otvaranje dijaloga o miru i i kreativnosti kroz aktivnosti koje motiviraju i osnažuju mlade da budu aktivni građani.


Naglašavajući kako cilj Studentskog centra nije ostvarenje zarade nego provedba inicijative Grada Rijeke ravnatelj Dinko Jurjević ističe da je zbog potreba i zahtjeva koji su pristigli sa Sveučilišta u Rijeci te od strane Grada Rijeke, Upravno vijeće Studentskog centra donijelo odluku da će podržati njihove inicijative te da će sukladno tome studenti koji borave u objektu 1 u Studentskom naselju »Ivan Goran Kovačić« i koji planiraju ostati tijekom mjeseca srpnja preseliti u druge objekte u istom Studentskom naselju ili prema potrebi u Studentsko naselje »Trsat«.


– U slučaju potrebe za preseljenjem studenata u Studentsko naselje »Trsat«, Studentski centar studentima nudi pomoć u preseljenju te će za te potrebe omogućiti prijevoz kombijem. Studentski je centar ove godine zaprimio  izrazito puno zahtjeva za smještaj raznih studentskih organizacija i polaznika ljetnih škola, a to dodatno otežava situaciju, no vjerujemo da će biti dovoljno mjesta za sve, navodi ravnatelj. Nakon međunarodnog susreta mladih u Studentsko će naselje useliti polaznici Ljetne pravne škole »Diplomacija i pravo« koja se održava u dva ciklusa i okupit će 60 polaznika po ciklusu, a istovremeno se očekuje i dolazak 16 sudionika Ljetne škole ronjenja. Tijekom cijelog srpnja i kolovoza održava se i međunarodna razmjena studenta medicine koja će okupiti 76 polaznika, a najveća će gužva u Studentskom naselju vladati od 28. srpnja do 5. kolovoza kad će Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu okupiti 400 natjecatelja. Kraj kolovoza u Studentski će centar dovesti 300 gostiju, sudionika Igara, a tijekom cijelog ljeta očekuje se dolazak i više od 20 studenata Erasmus razmjene.