Vrijedit će tri godine

Stare gradske kartice istječu, izrada nove stoji korisnike 30 kuna

Marinko Glavan

Novi dizajn gradskih prepaid kartica

Novi dizajn gradskih prepaid kartica

Nove gradske kartice biti prepoznatljive po novom dizajnu, vizualno prilagođenom projektu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture



RIJEKA Valjanost gradskih Diners Club prepaid kartica koje osim korištenja za javni prijevoz i parking imaju i platnu funkcionalnost, istječe u 2019. godini, priopćeno je iz Ureda Grada Rijeke, uz napomenu kako je Erste Card Club krajem siječnja započeo s procesom obnove postojećih kartica.


Naknada za izdavanje nove kartice je 30 kuna, stoji u priopćenju, a po uplati će nove kartice građanima biti poslane na kućne adrese. Nove kartice vrijedit će tri godine, točnije do 2022. godine.


Sve građane čijim karticama u ovom mjesecu ističe valjanost, ECC je već dopisom obavijestio o isteku valjanosti kartice te im je poslana i uplatnica sa svim potrebnim informacijama za plaćanje naknade.




Naknadu je moguće platiti online bankarstvom, u poslovnicama banaka, Hrvatske pošte i Fine, kao i na svim prodajnim mjestima koja omogućuju plaćanje računa. Oni građani kojima kartica ističe u veljači i kasnije, takve će dopise također dobiti u danima koji slijede.


Građanima koji obnove karticu, automatski će se na novu karticu prepisati postojeća prava za javni gradski prijevoz koja su im bila upisana na dosadašnje kartice. To znači da neće imati potrebe odlaziti u Autotrolej kako bi im se prebacio upis godišnjeg, odnosno mjesečnog pokaza, nego će im to pravo automatski biti prepisano na karticu.


Sredstva koja su bila uplaćena na dosadašnju DC RCC karticu, također će se automatski prenijeti na novu karticu te će njima korisnik moći raspolagati s prvim danom važenja kartice, stoji u priopćenju Grada.


U dogovoru s Autotrolejom, Erste Card Club je produljio trajanje gradskih Diners Club gradskih kartica koje istječu zadnjeg dana siječnja za još mjesec dana, do kraja veljače. Time će korisnicima biti omogućen upis mjesečnih prava za korištenje javnog gradskog prijevoza za idući mjesec.


Na taj će način mjesečno pravo za mjesec veljaču moći upisati na postojeću karticu, a kad dobiju novu, upisana prava za javni gradski prijevoz će im automatski biti prebačena na tu novu karticu što znači da će novu karticu moći koristiti odmah kad je dobiju.


Na ovaj način građanima se želi maksimalno olakšati korištenje usluga javnog gradskog prijevoza u razdoblju zamjene kartica kojima istječe važenje. Napominjemo, kako se ovim produljenjem važenja kartice ne produljuje mogućnost raspolaganja preostalim uplaćenim sredstvima koja postoje na kartici i na mjesec veljaču. Preostala sredstva automatski će se prenijeti na novu karticu i građani će moći s njima raspolagati na novoj kartici od prvog dana njezina važenja.


S obzirom da gradska DC RCC prepaid kartica ima i platnu funkcionalnost, korisnicima omogućuje i dodatne mogućnosti poput plaćanja jednokratnih autobusnih karata i to po povoljnijoj cijeni, odnosno plaćanje parkiranja na određenim gradskim parkiralištima Rijeka plusa, objašnjavaju iz Grada, uz napomenu kako će nove gradske kartice biti prepoznatljive po novom dizajnu, vizualno prilagođenom projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.