Nova mesopusna sezona počinje ovog vikenda

Špažićari ključeve Općine Kostrene preuzimaju u subotu

Barbara Čalušić

Prošlogodišnja predaja ključeva općine - Dario Modrić, općinski načelnik Dražen Vranić i Jelena Vukoša / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Prošlogodišnja predaja ključeva općine - Dario Modrić, općinski načelnik Dražen Vranić i Jelena Vukoša / Snimio Damir ŠKOMRLJ



KOSTRENA  Nova mesopusna sezona u Kostreni započet će u subotu 11. siječnja kada će kostrenska maškarana udruga Špažićari, koja ove godine obilježava 20 godina djelovanja, u Narodnoj čitaonici preuzeti ključeve Općine Kostrena.


Podići će mesopusta Mićela kao krivca za sve nedaće u proteklih godinu dana. Mesopusni tanci održavat će se u Narodnoj čitaonici tijekom sedam vikenda, počevši od 11. siječnja do 21. veljače.


Za zabavno-glazbeni program zadužena je sada već kućna grupa Venus iz Kraljevice. Sve posjetitelje, obećavaju Špažićari, očekuje raznovrsna ugostiteljska ponuda po pristupačnim cijenama, tombola, a nagrađivat će se najbolja pojedinačna i grupna maska.




Špažićari će u znak dobrodošlice organizirane maškarane grupe od minimalno deset članova častiti kupusom i kobasicama te fritulama i kroštulama. Održat će se dvije dječje redute, u nedjelju 19. siječnja i 2. veljače, maškarice će zabavljati grupa Venus i animator, a Špažićari će sve počastiti krafnama, grickalicama i sokovima.


Tu je i 29. Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, »puknuti oktanci« u Kostreni će na parkiralištu iznad plaže Nova voda polagati ispit vožnje spretnosti između čunjeva.


Kostrena će sudjelovati i na 37. Riječkom karnevalu, a Špažićari najavljuju novu originalnu masku povezanu sa svojim jubilejom. Na mesopusni utorak 25. veljače Špažićari nakon prijepodnevnog druženja s djecom u Dječjem vrtiću Zlatna ribica u Kostreni, obići će Kostrenu evocirajući običaj tzv. Marće po Kostrene, a sljedeći dan mesopustu Mićelu presudit će za sva djela za koja ga se tereti.