Zero-waste trgovina

Špajza u Ružićevoj ulici obilježava svoj prvi rođendan

Majda Bembić

Većina proizvoda se prodaje u rinfuzi i pakira se u ambalaže koje ili kupci sami donesu, primjerice staklenke ili platnene vrećice

Većina proizvoda se prodaje u rinfuzi i pakira se u ambalaže koje ili kupci sami donesu, primjerice staklenke ili platnene vrećice

Riječ je o prvoj zero-waste trgovini u Rijeci u kojoj se prodaju proizvodi malih hrvatskih OPG-ova, pa tako što se tiče prehrambenih proizvoda možete pronaći domaće mlijeko i mliječne proizvode pakirane u staklenu ambalažu, kavu, orašaste plodove, nešpricano voće i povrće, suho voće, razna brašna, čajeve i paštu u rinfuzi, kao i sokove i domaće pive



RIJEKA  Ako ste u potrazi za ekološkim i domaćim proizvodima, uvijek je dobro zaviriti u špajzu. Ne onu vašu kućnu, već u onu Špajzu koja se nalazi u Rijeci u Ružićevoj ulici i koja tijekom ovog mjeseca slavi svoj prvi rođendan.


Riječ je o prvoj zero-waste trgovini u Rijeci u kojoj se prodaju proizvodi malih hrvatskih OPG-ova, pa tako što se tiče prehrambenih proizvoda možete pronaći domaće mlijeko i mliječne proizvode pakirane u staklenu ambalažu, kavu, orašaste plodove, nešpricano voće i povrće, suho voće, razna brašna, čajeve i paštu u rinfuzi, kao i sokove i domaće pive.


Asortiman trgovine nudi još i brojne druge proizvode poput kozmetike i proizvoda za njegu tijela, šampona, tekućih sapuna i deterdženata, ali i višekratnih boca za vodu, slamke od inoxa, perive platnene uloške, četkice za zube od bambusa…




Ono što je za Špajzu specifično je kako su vrlo osviješteni po pitanju korištenja jednokratne plastike. Naime, većina proizvoda se prodaje u rinfuzi i pakira se u ambalaže koje ili kupci sami donesu, primjerice staklenke ili platnene vrećice.


A ako ništa od toga nemate sa sobom, željene namirnice bit će vam spakirane u besplatne papirnate vrećice ili boce koje se nalaze u dućanu.


– Time želimo osvijestiti građane, ali i direktno utjecati na prestanak korištenja jednokratne plastike te pozitivno utjecati na smanjenje stvaranja otpada – poručuju iz Špajze.


Povodom proslave rođendana Špajza je za svoje vjerne kupce, ali i one koji će to tek postati, pripremila brojne akcije i posebne ponude. A ako nikako ne možete fizički svratiti do njih, imaju i mogućnost dostave proizvoda i to putem web stranice www.spajza.hr.