Radovi do kraja srpnja

Sanacija i konzervacija zida Trsatskog kaštela

Ljiljana Hlača

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Sanacijom zapadnog zida stambenog dijela Kaštela omogućit će se aktivno i sigurno korištenje tog prostora te trajna zaštita od devastacije, a Kaštel će se pripremiti i za provedbu projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci, naveli su u Odjelu gradske uprave za kulturu Grada Rijeke



RIJEKA U tijeku su radovi na sanaciji i konzervaciji zida stambenog dijela Trsatskog kaštela. Riječ je o zahvatu  u okviru projekta Kulturno-turistička ruta »Putovima Frankopana«, sufinanciran sredstvima EU-a, a čiji je nositelj Primorsko-goranska županija, dok je u ovom projektu Grad Rijeka partner.


–  Sanacijom zapadnog zida stambenog dijela Kaštela omogućit će se aktivno i sigurno korištenje tog prostora te trajna zaštita od devastacije, a Kaštel će se pripremiti i za provedbu projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci, naveli su u Odjelu gradske uprave za kulturu Grada Rijeke.


Izvođač radova je tvrtka Fidal, ugovorena vrijednost radova je 1.109.341 kuna, a radovi će trajati do kraja srpnja. Grad Rijeka u projektu participira s 459.838 kuna.