Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Tradicionalno

Samo za najhrabrije: Prvo novogodišnje kupanje u podne kod hotela Jadran

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 29. prosinac 2017. u 11:20 2017-12-29T11:20:00+01:00

RIJEKA Grupa Riječanki i Riječana po četvrti put obilježit će početak nove godine zajedničkim kupanjem u moru. Ovim putem pozivaju sve zainteresirane zimske kupače da im se pridruže. Novogodišnje kupanje održat će se na plaži (kupalištu) hotela Jadran u Rijeci, Šetalište XIII. divizije 46, u ponedjeljak, 1. siječnja u 12 sati. Hotel će osigurati garderobu i topli napitak.

Građanima koji žele podržati novogodišnje kupanje osiguran je pristup na hotelske terase. Sve informacije, pitanja i prijave zainteresirani mogu dobiti na broj mobitela 098/259 057.

Akciju zimskog kupanja na prvi dan nove godine pokrenuo je 2015. godine Josip Povrženić.

– Te prve godine akciji su se pridružili samo muškarci, njih šesnaest, godinu dana kasnije broj zimskih kupača porastao je na dvadeset i pet, među kojima su bile i tri žene, a prošle godine bilo nas je tridesetak hrabrih, ali s desetak žena, koji smo prvog dana siječnja odlučili okupati se u moru. Veseli nas što nas je sve više, a posebice jer nam se u većem broju pridružuju i žene.

Prošle godine iznenadili su nas i neki kupači iz drugih dijelova Hrvatske, pa nam se tako pridružio kupač iz Buzeta, ali i kupačica iz Valpova. Također, veseli nas i sve veći broj promatrača koji nas dolaze gledati, a neki od promatrača pridružili su nam se u kupanju. Ove godine očekujemo još i više kupača, doći će vjerojatno svi naši stalni kupači, a možda nam se još pokoji pridruži. Sve ovisi o vremenu, ako bude kiša, bit će manje ljudi – kaže Povrženić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.