Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Tražit će javnu ispriku

SLAVEN TOLJ 'Žao nam je što je incident s vozačem zasjenio sve dobro što se dogodilo na Bijenalu'

Arhiva NL
Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 25. srpanj 2018. u 18:41 2018-07-25T18:41:00+02:00

Kao Muzej osuđujemo to što se dogodilo i tražit ćemo javnu ispriku. Razgovarali smo s ljudima iz firme koja je iznajmila kombi i održat ćemo s njima sastanak. Umjetnica Selma Selman bila je jako uzrujana zbog svega što se dogodilo, kaže Tolj

Za komentar optužbi umjetnice Selme Selman, koja je na svojem Facebook profilu objavila kako je na nacionalnoj osnovi verbalno napadnuta od strane vozača angažiranog za prijevoz sudionika drugog Biennala industrijske umjetnosti, upitali smo Slavena Tolja, ravnatelja Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

On ističe da mu je žao što je spomenuti incident zasjenio sve dobre stvari koje se događaju na Bijenalu. 

– Kao Muzej osuđujemo to što se dogodilo i tražit ćemo javnu ispriku. Razgovarali smo s ljudima iz firme koja je iznajmila kombi i održat ćemo s njima sastanak. Umjetnica Selma Selman bila je jako uzrujana zbog svega što se dogodilo. Na sve to pokušavamo gledati tako da i vozač koji je tako reagirao ima svoju priču i neku traumu – kaže Tolj.

Vozač je sve odbio komentirati i dati nam izjavu, iako je sve demantirao na Facebooku, dok stranu priče Selme Selman možete pročitati OVDJE.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.