Kvarnerska ljepotica

Rijeka I miss you: Pogledajte novi promotivni spot grada na Rječini

Edi Prodan

Film je snimljen na brojnim atraktivnim lokacijama u kojima se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city break destinacija



RIJEKA – Rijeka I miss you – najnoviji turistički film o Rijeci kojeg je za potrebe svojih promotivnih aktivnosti, u EPK godini ali i onima koje slijede, naručila TZ Grada Rijeke – premijerno je prikazan u Art kinu Croatia.


Nakon moćnog, artistički naglašenog Matanićevog uratka na temu EPK Rijeka, došao je na red znatno klasičniji, apsolutno turistički film o Rijeci koji ju prikazuje kao destinaciju duge povijesti u kojoj primjerice skladno žive industrijska prošlost i moderni gastronomski iskoraci, grad sakralne baštine i modernističkih trendova u kulturi.


Uradak je to zagrebačke produkcijske kuće Balduči film, a o njegovom nastajanju je na samoj prezentaciji govorila Spomenka Saraga, koja je pak angažirala renomirane glumce – istaknimo Nataliju Đorđević i Alena Liverića – kao i brojne statiste, od zvončara nadalje, s područja Rijeke. 


Foto: E. PRODAN


Foto: E. PRODAN





Film je snimljen na brojnim atraktivnim lokacijama u kojima se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city break destinacija. 


Premijeri su prisustvovali ministar turizma Gari Cappelli, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, čelni ljudi TZ-a Grada Rijeke i Kvarnera Petar Škarpa te Irena Peršić Živadinov kao i direktorica TD Rijeka 2020 Emina Višnić