Prijestolnica kulture

Rijeka 2020 se predstavlja u Irskoj: Zvuci sopila na ulicama Dublinama

Danijela Bauk

Foto: D. BAUK

Foto: D. BAUK

Riječko zaslanstvo ima niz sastanka u Dublinu i Galwayju koji će kao i Rijeka 2020. godine postati Europska prijestolnica kulture



Predstavnici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i službeno izaslanstvo iz Hrvatske koje uključuje gradonačelnika Grada Rijeke Vojka Obersnela, predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata i rektoricu Sveučilišta u Rijeci Snježanu Prijić Samaržija, te direktora Turističke zajednice Grada Rijeke Petra Škarpu i Irenu Kregar Šegota, direktoricu Sektora za razvoj i strateška partnerstva Rijeka 2020 trenutno borave u Dublinu na poziv Veleposlanstva Republike Hrvatske.


Izaslanstvo ima niz sastanka u Dublinu i Galwayju koji će kao i Rijeka 2020. godine postati Europska prijestolnica kulture.


Proslava Dana državnosti u Irskoj održana je u Muzeju irske emigracije u Dublinu, a uoči svečanosti, na jednoj od najpoznatijih i najposjećenijih ulica, među glazbenicima slavnoj Grafton Street na kojoj svakog Božića slavni U2 ima besplatni koncert, su nastupili i hrvatski glazbeniik Zoran Majstorović, u pratnji Krčana Zlatka Volarića i Zlatka Jurkovića koji su svirali sopile.




Bio je to vrlo zanimljiv »ulični događaj« koji je izazvao veliko zanimanje brojnih prolaznika.