Nova Facebook stranica

Riječki Studentski centar pomaže studentima pronaći stan

Marta Ban

Potražnja studenata za stanovima je velika / Snimio Vedran KARUZA

Potražnja studenata za stanovima je velika / Snimio Vedran KARUZA

U proteklih mjesec dana rada stranica svakodnevno objavljuje više objava dnevno u kojima se javljaju studenti u potrazi za privatnim smještajem ili cimerima te iznajmljivači stanova pa se nastanak stranice i ova nova, moderatorska, djelatnost  Studentskog centra pokazala punim pogotkom, naročito među studentima koji u Rijeci već godinama muku muče s pronalaskom adekvatnog smještaja



RIJEKA   Studentski centar Rijeka početkom srpnja ove godine pokrenuo je Facebook stranicu »Privatni smjestaj –  Studentski centar Rijeka« putem koje objavljuje ponudu i potražnju za smještajem u privatnim sobama i stanovima.


U proteklih mjesec dana rada stranica svakodnevno objavljuje više objava dnevno u kojima se javljaju studenti u potrazi za privatnim smještajem ili cimerima te iznajmljivači stanova pa se nastanak stranice i ova nova, moderatorska, djelatnost  Studentskog centra pokazala punim pogotkom, naročito među studentima koji u Rijeci već godinama muku muče s pronalaskom adekvatnog smještaja.


–  U želji da pomogne studentima koji na natječaju za smještaj za akademsku godinu 2018./2019. neće ostvariti pravo na subvencionirani smještaj ili ne žele boraviti u smještajnim kapacitetima studentskih naselja, Studentski centar Rijeka na Facebooku objavljuje ponudu i potražnju za smještajem u privatnim sobama i stanovima. Studentski centar poziva vlasnike soba i stanova (ponudu) kao i studente koji traže privatni smještaj (potražnju) da se jave kako bi njihovi oglasi bili objavljeni na Facebook stranici »Privatni smještaj – Studentski centar Rijeka«, stoji u prvoj objavi na spomenutoj Facebook stranici.




 Ponude, upiti, gotovi tekstovi oglasa te fotografije soba i stanova  šalju se na e-mail adresu [email protected] ili u Inbox Facebook stranice u koju je, u prvih mjesec dana rada, uključeno već preko 1.300 članova.


Usluge oglašavanja stanova i objave potražnje su besplatne, a iz Studentskog centra ističu kako ne nude usluge posredovanja, niti ne odgovaraju za sadržaj i istinitost oglasa, već isključivo prosljeđuju informacije studentima korisnicima društvenih mreža SC-a Rijeka.


 Premda je otvaranje Studentskog naselja »Trsat« uvelike povećalo broj smještajnih kapaciteta SC-a Rijeka, njime i dalje nije zadovoljena potražnja za studentskim smještajem u cijelosti pa je ova inicijativa Centra od velikog značaja za sve studente u Rijeci.