Prof. dr. Jelena Roganović

Riječka liječnica koja je liječila Milu: ‘Nadam se da dječja onkologija neće opet pasti u drugi plan’

Barbara Čalušić

Drago mi je da je jedno dijete s malignom bolešću senzibiliziralo javnost i nadam se da nakon ovog slučaja dječja onkologija neće ponovo pasti u drugi plan. Također se nadam da ovaj put neće biti pojedinaca koji će bolesno dijete iskoristiti za vlastitu promidžbu, poručila je Roganović



RIJEKA – Pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju na Kantridi, prof. dr. Jelena Roganović koja je sve ovo vrijeme liječila Milu Rončević i kojoj su Milini roditelji posvetili posebnu zahvalu u svom obraćanju javnosti, danas je kratko komentirala slučaj djevojčice koja je mobilizirala cijelu Hrvatsku.


– Drago mi je da je jedno dijete s malignom bolešću senzibiliziralo javnost i nadam se da nakon ovog slučaja dječja onkologija neće ponovo pasti u drugi plan. Također se nadam da ovaj put neće biti pojedinaca koji će bolesno dijete iskoristiti za vlastitu promidžbu, poručila je Roganović.  


Obitelj Rončević s dvogodišnjom Milom, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, u utorak je zrakoplovom otputovala za Philadelphiju, gdje će već danas biti primljena na liječenje u tamošnju dječju bolnicu. Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke stigla na zagrebački aerodrom nakon što su kasno sinoć iz američke bolnice dobili potvrdu, plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara.




Po planu liječenja djevojčica će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju. Ukoliko ta metoda ne bude uspješna, dogovoreno je da će američka bolnica o svom trošku prebaciti Milu u neki drugi centar koji može pružiti metode s kojima može doći do izlječenja.