Mnogobrojna publika

Riječani se u iznimno velikom broju odazvali na tradicionalni humanitarni koncert ”Pjesmom za Nadu”

Sandy Uran

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA – Riječani su se u iznimno velikom broju odazvali na tradicionalni humanitarni koncert »Pjesmom za Nadu« održanom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.


Koncert je organizirala Udruga žena operiranih dojki Nada i kao što je prilikom večeri istaknuo voditelj, Dražen Turina Šajeta, za druge žene. Naime, koncert je upriličen kako bi se sakupila sredstva za kupovinu edukativnog modela takozvane »lutke« za vježbe za Medicinsku školu te klima-uređaj za Klinički bolnički centar Rijeka.


Ovaj koncert imao je za cilj i osvješćivanje odnosno razvitak svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i kao što je voditelj pri kraju koncerta naglasio:




– Žene pregledavajte se i idite redovito na preglede. Predsjednica Udruge Nada Ivanka Penko ovom se prigodom zahvalila izvođačima, sponzorima i medijskim kućama koji su omogućili i olakšali realizaciju ovog koncerta. Mnogobrojna publika imala je priliku puna dva sata uživati u brojnim domaćim hitovima.


Koncert je svojim nastupom inauguriralo društvo za ples i rekreaciju »Rotondo« a potom je svojim prelijepim skladbama publiku dirnula u srca Mirjana Bobuš, koja je ovom prilikom iskazala podršku svim oboljelim ženama i pjesmom »Majka naša Trsatska« pridala poseban obol ovoj glazbenoj večeri.


Poseban nastup imali su učenici Medicinske škole u Rijeci koji su znakovnim jezikom izveli pjesmu od Petra Graše »Ljubav sve pozlati«. Žarko Žeželić Prdela osim kao pjevač publiku je zabavio i kao vic majstor dok je Damir Badurina svih raznježio skladbom »Najdraža Rijeko«.


»Ćakavska orhideja« kako je Šajeta predstavio Karin Kuljanić izvela je omiljene skladbe kao što je »Va škabeline«, a svakako najdraža »Zami me sobun sakamo«.


Osebujne plesne točke imala je i grupa Rotondo dok je Mauro Staraj  publiku razgalio pjesničko-glazbenim purpurijem, a dirnuo u dušu pjesmama »Ako jutra oči ne otpren« i »Ča bin se otel mu reć«. Dražen Turina Šajeta izveo je nekoliko svojih hitova te pjesmu zanimljivog teksta i naslova »Proleteri« i za kraj »Evergreen«.